Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Παιχνίδια για το μάθημα των Μαθηματικών στο Δημοτικό


Μαθαίνω να φτιάχνω γραφικές παραστάσεις

Με τη χρήση της συγκεκριμένης διαδραστικής άσκησης οι μαθητές συλλέγουν πληροφορίες και δεδομένα και τα παρουσιάζουν με οργανωμένο τρόπο. Στη συνέχεια παρουσιάζουν τα δεδομένα σε πίνακες και γραφικές παραστάσεις (ραβδόγραμμα και εικονόγραμμα).

Μαγικά τετράγωνα

Ακόμα μια διαδραστική άσκηση για τα μαγικά τετράγωνα. Όταν ολοκληρωθεί η άσκηση τα διαστημόπλοια αρχίζουν και κινούνται. 

Εκατοντάδα

Η διαδραστική αυτή εκατοντάδα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη όταν δουλεύουμε με άρτιους ή περιττούς αριθμούς, όταν δείχνουμε αφαίρεση ή πρόσθεση με διψήφιους αριθμούς καθώς επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να χρωματίσει τα κουτάκια με όποιο χρώμα θέλει. 

Άδεια διαδραστική γραφική παράσταση

Όπως και με την εκατοντάδα έτσι και αυτή η διαδραστική γραφική παράσταση μπορεί να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό να παρουσιάσει στην ολομέλεια της τάξης μια γραφική παράσταση που θα ετοιμάσει με τους μαθητές τους. Μπορούν να χρωματιστύν τα κουτάκια με όποιο χρώμα θέλουμε, να συμπληρωθεί ο τίτλος αλλά και η αναλογία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις