Μια μικρή αναφορά στη ζωή και στο έργο του Δημήτρη (Τάκη) Χιουρέα, Μαθηματικού, Συγγραφέα, Λυκειάρχη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. 


Ο Τάκης Χιουρέας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12-12-1914 όπου και έκλεισε τα μάτια του στα 93 χρόνια του, στις 14-7-2007. Μετά από σύντομη διαμονή στην Αρεόπολη (Μάνης) όπου είχαν μετατεθεί ως δάσκαλοι οι γονείς του, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα. Εκεί τελείωσε τις εγκυκλίους σπουδές του και συνέχισε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Πτυχιούχος Καθηγητής Μαθηματικών, εγάστηκε ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην Καλαμάτα και στην Εσπερινή Εμπορική Σχολή της πόλης και ως έκτακτος Καθηγητής στο Γυμνάσιο Πλάτσας (Μάνης). Μετά την απελευθέρωση, το 1946 διορίστηκε καθηγητής στο Γυμνάσιο Φερρών (Θράκης) και το 1949 εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα (Αθήνα), όπου ασχολήθηκε με την Ιδιωτική Εκπαίδευση Γενική και Επαγγελματοτεχνική, ως Γενικός Δ/ντής της «Σχολής Χιουρέα» (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) και των Νυκτερινών Σχολών «Ο Σωτήρ» Γενικής & Τεχνικο-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και ως Επόπτης Σπουδών της «Σεβαστοπουλείου Τεχνικής Σχολής».
 Στον πόλεμο του 1940 υπηρέτησε στη «ζώνη των πρόσω» και μετά τη συμφωνία των στρατηγών με τους κατακτητές για την παράδοση της Ελλάδας, γύρισε στην Καλαμάτα. Πολύ γρήγορα στην Κατοχή εντάχθηκε στην Αντιστασιακή Οργάνωση «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) και εργάστηκε ως Εαμίτης στην πολιτική δουλειά της πόλης. Κατόπιν, λόγω ειδικών συνθηκών, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μεσσηνίας τον έστειλε ως εκπρόσωπό της στη Μεσσηνιακή Μάνη, όπου και εργάστηκε μέχρι την Απελευθέρωση της Καλαμάτας.
Επανήλθε στην Καλαμάτα και εργάστηκε ως «υπεύθυνος πόλης» μέχρι τα Δεκεμβριανά του 1944 που συνελήφθη.
Λόγω του ότι «υπήρξε Εαμίτης στην Κατοχή», είχε τις παρακάτω συνέπειες:
Τον συνέλαβα, τον έκλεισαν σε κρατητήρια και τον φυλάκισαν στις φυλακές «Αλεξανδράκη» Καλαμάτας, με την ψευδή κατηγορία του «ηθικού αυτουργού» φόνων στην Κατοχή. Το Γενάρη του 1947 απολύεται από τις φυλακές, με νόμο, κατά τον οποίο απαλλάσσεται των κατηγοριών «ως ηθικός αυτουργός». Όμως,
την ίδια μέρα η πόλη έχει καταληφθεί από συμμορίτες του Μαγγανά, παρακρατικούς, και κατορθώνει να διαφύγει με φορτηγό πλοίο (είχε συνεννοηθεί η Οργάνωση) για Πειραιά.
Όσο ήταν στη φυλακή, είχε έρθει ο διορισμός του στο Γυμνάσιο Φερρών Έβρου, όπου και υπηρέτησε μέχρι τον Ιούνιο του 1949. Κατά το διάστημα της Δημόσιας Υπηρεσίας του, «εξορίζεται στον Άη Στράτη «διότι υπήρξε Εαμίτης» και τελικά απολύεται από το Υπουργείο Παιδείας, ως «μη Νομιμόφρων».
Επειδή δεν επιχείρησε να γίνει Νομιμόφρων (δηλ. να «αποκατασταθεί» δια δηλώσεως κλπ) έζησε σε μια ιδιότυπη παρανομία του αποκλεισμού για όσους είχαν φάκελο που εκκρεμούσε στην Ασφάλεια. Αυτός ο τρόπος ζωής διήρκησε μέχρι τη μεταπολίτευση, την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την «απελευθέρωσή» του, με την κατάργηση του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων.
Δραστηριοποιήθηκε σε ποικίλους κοινωνικούς τομείς, με έρευνες, μελέτες, συγγραφή άρθρων στον ημερίσιο και περιοδικό τύπο. Στην Καλλιθέα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης (ΔΔΕ) και για πολλά χρόνια πρόεδρός της. Επί 30 και πλέον χρόνια, ήταν αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας. Μέλος της Διοίκησης του Φορέα Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, συγγραφέας βιβλίων και συνεργάτης - αρθρογράφος του «Ρ», κυρίως για θέματα Παιδείας.
Ο Τάκης Χιουρέας πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για τη συνένωση των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της Καλλιθέας, και για την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ενώ ίδρυσε τον ποδοσφαιρικό Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ.  Ήταν Πρόεδρος της «Π.Ο. Έσπερος», μέχρι τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, οπότε και στερήθηκε αυτή τη δυνατότητα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, ενώ αργότερα τιμήθηκε με πλακέτα από τα Αθλητικά Σωματεία Ν. Αττικής, για την προσφορά του στον Αθλητισμό.
Επιμελέστατος, διατηρούσε πλούσιο προσωπικό αρχείο της ιστορίας του συλλόγου ΕΣΠΕΡΟΣ και είχε θέσει ως στόχο τη συγγραφή της ιστορίας αυτής, στόχος που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2003, με την έκδοση του βιβλίου του “Κοινωνικές συνθήκες και αθλητισμός: Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας ΕΣΠΕΡΟΣ”, που κυκλοφόρησε με τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
 Ο Τάκης Χιουρέας διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος πολλών άλλων συλλόγων, όπως: Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αθλητικών Σωματείων Καλλιθέας, Πρόεδρος Επιτροπής «Για τον Αγωνιστή Εκπαιδευτικό», στην οποία συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Εκπ/κών, Παν/μια και Πολυτεχνείο, Πρόεδρος Επιτροπής  Μελετών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Λυκειαρχών), Πρόεδρος Εξ. Επιτροπής Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, Αντιπρόεδρος του «Κέντρου Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης» και μέλος σε άλλες Οργανώσεις-Πνευματικές Εταιρείες «Ανθρωπιστική», «Μαθηματική», «Φιλοσοφική», «Λακωνικών Σπουδών», «Κωνσταντινουπολιτών», και της Εκτελεστικής Γραμματείας «Πανελλήνιας Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα» κ.α. Στο χώρο της ιδιαίτερης πατρίδας του, Μεσσηνίας-Μάνης, ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου «Η Καλαμάτα», της Ομοσπονδίας Μεσσηνιακών Εκπολιτιστικών Συλλόγων» και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη».
Φωτο από Γιώργο Αλεξανδράκη
 Το 1953 παντρεύτηκε την  κόρη του Παναγή Ζερβού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα σύμβουλο του ΑΣΔΥ, την Ξένη (ή Ξένια), πτυχιούχο της Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Συρακουσών ΗΠΑ. Μαζί δημιούργησαν αρχικά την «Πρότυπο Σχολή Καλλιθέας», με Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο, που στη συνέχεια μετονομάστηκε «Σχολή Ζερβού-Χιουρέα» και μετά «Σχολή Χιουρέα». Η αγάπη τους για την εκπαιδευτική δουλειά τους, τους ώθησε στην πρόοδο και την αγάπη του κόσμου. Απέκτησαν δυο παιδιά, τη Ράνια, Σύμβουλο Ειδ. Αγωγής & Εκπαίδευσης, Διδάκτορα Παν/μίου Γενεύης-Ελβετίας και τον Πάνο, Μαθηματικό, Master Πληροφορικής Παν/μίου Κάρντιφ-Ουαλίας και από αυτούς, τρεις εγγονούς και μια εγγονή.
«Εις τας δυσμάς του βίου του», εισέπραξε την «καλήν μαρτυρίαν» από όλους τους χώρους από όπου πέρασε, αλλά παρότι ήταν «πολιτικό όν», ποτέ δεν έθεσε υποψηφιότητα σε εκλογές, γιατί δεν ήταν φτιαγμένος για πολιτικός, όπως έλεγε ο ίδιος.


Ακολουθούν τα γραφόμενα του Παναθλητικού Ομίλου Καλλιθέας "ΕΣΠΕΡΟΣ":
Ο Τάκης Χιουρέας, Μαθηματικός, Συγγραφέας, Λυκειάρχης του ομώνυμου σχολείου στην πόλη, ήταν ένας από τους "πατριάρχες" του ΕΣΠΕΡΟΥ. Έγινε μέλος του ΕΣΠΕΡΟΥ το 1953 και βρισκόταν κοντά στο σύλλογο περισσότερα από 50 συνεχή χρόνια! Διετέλεσε Αντιπρόεδρος επί Προεδρίας Γεωργίου Αμβροσίου Πλυτά, από το 1959 μέχρι το 1974 και επί Προεδρίας Άγγελου Γουλανδρή από το 1964 μέχρι το 1966.
Την περίοδο 1964-66 ο Τάκης Χιουρέας, ως Αντιπρόεδρος του ΕΣΠΕΡΟΥ και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για τη συνένωση των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της Καλλιθέας και για την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της πόλης.
Η συγχώνευση του 1966, η ίδρυση του ποδοσφαιρικού Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, οφείλει πολλά στον Τάκη Χιουρέα.
Μετά την ένταξη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΣΠΕΡΟΥ στον Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ο Τάκης Χιουρέας συμμετείχε στο Δ.Σ. του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ επί Προεδρίας Τάκη Κοντούζογλου από το 1966 μέχρι τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, οπότε και στερήθηκε αυτή τη δυνατότητα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Ο Τάκης Χιουρέας προήδρευσε σε όλες σχεδόν τις ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις του ΕΣΠΕΡΟΥ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2003!
Επιμελέστατος, διατηρούσε πλούσιο προσωπικό αρχείο της ιστορίας του συλλόγου και είχε θέσει ως στόχο τη συγγραφή της ιστορίας αυτής, στόχος που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2003, με την έκδοση του βιβλίου του "Κοινωνικές συνθήκες και αθλητισμός: Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας ΕΣΠΕΡΟΣ", που κυκλοφόρησε με τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
Ο Τάκης Χιουρέας περιλαμβάνεται μαζί με τον Λάζαρο Αντωνιάδη, τον Τάκη Κοντούζογλου και άλλους στις προσωπικότητες εκείνες, που με το ήθος και το προσωπικό τους παράδειγμα προσδιόρισαν τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του ΕΣΠΕΡΟΥ.


Περισσότερα εδώ: ΤΑΚΗΣ ΧΙΟΥΡΕΑΣ


60 σχόλια:

Unknown είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Fotis Panagopoulos: Ο κυριος Τακης Ένας ωραίος άνθρωπος και όταν μας μιλούσε ευχαριστιομασταν να τον ακούμε! Για την αρχόντισσα κυρία Ξένη τι να πεις .. Υπέροχη, λάτρευαν και οι δυο την μητέρα μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρηστος Τζανακης: Αυτοι οι ανθρωποι σου μενουν χαραγμενοι στην μνημη για παντα και σε κανουν να αναπολεις τα ομορφα-αγνα παιδικα μας χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Maro Aivazopoulou: Να είσαστε όλοι καλά να τον θυμάστε με αγάπη και σεβασμό, όπως του άξιζε!

Ανώνυμος είπε...

Αργύριος Ψαλίδας: Μνήμη! Δάσκαλος!

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης Οικονομάκης: Τον θυμάμαι σαν να τον βλέπω....υπέροχος και ευγενής....άρχοντας...!!! δεν ξεχνιέται ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Sissy Karianoy: Ο Θεος ας τον αναπαυει!!! Ηταν υπεροχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαριέλλα Κορακάκη-Σαμαρά: Γλυκομίλητος, ενισχυτικός,...εκ των υστέρων σκέπτομαι "δάσκαλος"

Ανώνυμος είπε...

Κική Χασάπη: Kαλό Παράδεισο να έχει η ψυχή του και σεις να είστε περήφανη που είχατε πατέρα, έναν τόσο ξεχωριστό και εξαιρετικό άνθρωπο! Η μεγάλη πνευματική κληρονομιά που μας αφήνουν οι γονείς μας, μας κάνει να δίνουμε έναν συνεχή αγώνα, έτσι ώστε να είμαστε άξιοι συνεχιστές τους. Και σεις πιστεύω ότι το έχετε κατορθώσει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Maria Lioni: Να ειστε γεροι να τον θυμάστε κυρια Ρανια μου!!!!μεχρι κι εμεις εχουμε μνήμες απο τον κύριο Τάκη!!

Ανώνυμος είπε...

Maro Kasimiotis: What a remarkable man and life that he had. Lovely article about his life.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Σαλαμούρας: Οι άνθρωποι που φεύγουν δεν πεθαίνουν όταν δεν τους ξεχνάμε. Μπράβο που τον θυμάστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Evagelia Sxina Kardara: Δεν θα τον ξεχασω ποτε αξιολογος ανθρωπος!!!

Ανώνυμος είπε...

Fotis GvPan: Κύριος Τακης !!! Και κυρα Ξένη όπως την έλεγε η μάνα μου !!!
Λατρεμένοι και οι δυο τους

Ανώνυμος είπε...

Μαριλένα Σιδηροπούλου: Το θυμάμαι έντονα το συναίσθημα όλης της οικογένειας τότε.. ήταν δύσκολο. Χανοντας γονεις/παππούδες είναι σαν να χανεις τις ριζες σου.. Να τον θυμάστε πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Μάρω Αϊβαζοπούλου: Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο μπαμπάς σου θα ζει στις καρδιές εκείνων που τον αγάπησαν πραγματικά, αλλά και μέσα από το έργο που άφησε! Ήταν και θα εξακολουθεί να είναι σπουδαίος άνθρωπος! Να είσαι χαρούμενη Ράνια μου, που ήταν ο πατέρας σου!

Ανώνυμος είπε...

Concita Ranno: Ράνια μου να είστε καλά να τον θυμάστε με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Σουλιώτης: Να ζήσετε,κ. Χιουρέα να τον θυμάστε.

Ανώνυμος είπε...

Apostolis Angelou: Χρόνια καλά να έχετε να τον θυμάστε

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Καπερνέκας: Ρανια μου,να εχετε,εσυ και ο Πανος, αλλα και οι οικογενειες σας,την ευχη του.Το λαμπρο του παραδειγμα, φως στη ζωη σας. Μας αγαπουσε και στο σχολειο και στην Ευρυδικης. Νοσταλγια και των ανθρωπων και της εποχης.

Ανώνυμος είπε...

Aλεξάνδρα Σολδάτου: Λεβέντης, υπέροχος, αξέχαστος.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη Βολάκη: Ενδυνάμωση σε κάθε στιγμή της ζωής τα συναισθήματα μας και η ζωντανή ανάμνηση των αγαπημένων μας γονιών που έφυγαν αλλά είναι πάντα κοντά μας.

Ανώνυμος είπε...

Vasilis Agianoglou: An ixeres ti mnimes xesikonis!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστίνα τσουλάκου: Να ζησετε να τον θυμαστε!!!! Να εχετε την ευχη του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Vassiliki Papachristou: Να ζήσετε να τον θυμάστε πάντοτε με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΗ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ: Να τον θυμάσαι να τον αγαπάς ... και πάντα θα είναι δίπλα σου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Γωγώ Διακουμή: Αξέχαστος ανεπανάληπτος δίκαιος κύριος πολύ κοντά στους εργαζόμενους στη σχολή!!! Θυμάμαι και τους δυο τους με νοσταλγία και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου έδωσαν πολλή αγάπη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα Αυλωνίτου: Υπέροχος άνθρωπος με Α "κεφαλαιο"!! Να ζήσεις Ρανια μου να τον θυμάσαι!!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Χρόνης: Θα σας καμαρώνει από ψηλά

Ανώνυμος είπε...

Aliki Saias: Ωραία ανάμνηση των γονιών .....πάντα τους έχουμε στην καρδιά μας όσα χρόνια και αν περάσουν από την έλλειψη τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kyriaki Attaliotou: Να είσαι καλά Ράνια μου,να τον θυμάσαι!

Ανώνυμος είπε...

Κική Χασάπη: Καλό Παράδεισο σε όλους να προσευχηθούμε και να μιμηθούμε το παραδειγμά τους ως άξιοι συνεχιστές τους.Την αγάπη μου

Ανώνυμος είπε...

Emmanuel Markakis: ζωή σ΄εσάς να τον θυμάστε !

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα Γκιόκα: Να είστε καλά να τον θυμάστε.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης Παπαργύρης: ο Θεός να τον αναπαύει,καλή Ανάσταση και τιμή στην μνήμη του με τα αξιόλογα έργα σας

Ανώνυμος είπε...

Vasilis Alexbill: O χαμός ενός δικού μας ανθρώπου είναι μια πληγή που απλά επουλώνεται αλλά δεν κλείνει !! Αλλά είναι πάντα δίπλα μας αυτό να το ξέρεις !!!

Ανώνυμος είπε...

Κωστας Χρυσολουρης: ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΙΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σίσσυ Μένδρη: Παντως η μαμα μου παντα ελεγε ωραιος ανδρας ο κυριος Χιουρεας! Ηταν απο τους ανθρωπους που συνδυαζαν εξωτερικη εμφανιση και συμπεριφορα. Αρχοντας! Να τον θυμασαι παντα Ρανια. Θα ειναι ζωντανος στις μνημες μας.

Ανώνυμος είπε...

Τασος Γκιοκας:Ωραίος άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Τίνα Μπάκα: Πρότυπο πατέρα, συζύγου κι εκπαιδευτικού. Αιωνία του η μνήμη!

Ανώνυμος είπε...

Χριστίνα Θεοδωροπούλου: .....δεν θα τον ξεχάσω ποτέ με το κομψό κουτσουμι του να βγάζει λόγο για την παιδεία και να δίνει συμβουλές στους γονείς για την συμπεριφορά προς τα παιδιά τους......Πρωτοποριακός για την εποχή του.....Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτόν τον ΚΎΡΙΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.......Καλή Γαλήνη.......

Ανώνυμος είπε...

Dina Davaki H γλυκειά του φυσιογνωμία και η αγάπη του για μας είναι χαραγμένες στη μνήμη μου, αν και δεν τον ξαναείδα μετά το σχολείο ποτέ πια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι ευχές του να σας συντροφεύουν πάντα

Ανώνυμος είπε...

Σίσσυ Καριανού: Να αναπαυει ο θεος την ψυχη του!!! Τον θυμαμαι σαν τωρα στο σχολειο!!! Ηθελε ολα να πηγαινουν ρολόι!!! Ηταν ενας λεβεντανθρωπος!!! Να ειστε καλα να τον θυμσστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σοφία Γκιόκα: Σπουδαίος άνθρωπος και συμπαθέστατος πολλες φορές τον θυμόμαστε με τις φίλες και συμμαθητριες μου .. ωραια χρόνια στη σχολή Χιουρεα .είσαστε πολυ τυχερή που τον είχατε πατερα σας.

Ανώνυμος είπε...

Μάρω Αϊβαζοπούλου: Να είσαι καλά Ρανια μου, να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη όπως του άξιζε! Είσαι τυχερή που είχες πατέρα αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο! Αιωνία η μνήμη του!

Ανώνυμος είπε...

Γιούλα Αραβίδη: Όμορφος άνθρωπος με γεμάτη ζωή, Ράνια...... Τον έχω ολοζώντανο στα μάτια μου από τις λίγες συναντήσεις μας πριν χρόνια... Η ηλικία, αυτό το"πληρης ημερών" μικρή σημασία έχει, σ αυτες τις περιπτωσεις.... Να είσαι καλά και να θυμάσαι με χαμόγελο όσα πολλά ζησατε ... προίκα πολύτιμη...

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα Αυλωνίτου: Πόσο ωραίος άνθρωπος Ρανια μου!! Λίγο πριν φύγει, θυμάμαι, μου έκανε δώρο ένα βιβλίο του Μπερναν Σω!!Όμορφος εξωτερικά και εσωτερικά!!Να ζήσεις να τον θυμάσαι τον λεβέντη πατέρα σου!!��������

Ανώνυμος είπε...

Evagelia Sxina Kardara: Να ζήσετε να τον θυμόσαστε ένα αξιόλογο άτομο που άφησε το στίγμα του σ αυτόν τον τόπο πάντα τον θυμάμαι με αγάπη!!!

Ανώνυμος είπε...

Βενετία Συμιακού: ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ !ΤΟΝ Κ ΧΙΟΥΡΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

Μάριος Περρής: Μια αγαπημενη φυσιογνωμια που με συνδεει με υπεροχες αναμνησεις.Να ζησουμε να τους θυμομαστε(και την μαμα).

Ανώνυμος είπε...

Marigoula Karas: Όντως λεβεντανθρωπος ξεχωριστός.Αιωνια του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Φωτεινή Λιανού: ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ....ΓΙΑΤΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Αλεξάνδρα Σολδάτου: Μοναδικός. Πάντα στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν. Και στις δικές μας. ❤️

Ανώνυμος είπε...

Efi Katrana: Αιώνια η μνήμη του για το ήθος και την προσφορά του στην παιδεία!

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος Νικ. Ζερίτης: Κυρία Χιουρέα καλημέρα. Τον αείμνηστο πατέρα σας δεν τον γνώρισα αλλά τον "συνάντησα" μέσα από τα γραπτά του και ιδιαίτερα τις αναμνήσεις του για τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδος, τον Μεσσηνιακό Καλαμάτας, στον οποίον αγωνίστηκε στα νεανικά του χρόνια. Εκτός των εξαιρετικών κειμένων οι φωτογραφίες που μας κληροδότησε είναι ιδιαίτερα συγκινητικές διότι αποπνέουν τη νεανική ζωντάνια της Καλαμάτας 1928-1932, αλλά και την αγάπη του ιδίου προς τον Σύλλογό μας. Την ίδια αγάπη προς τον Μεσσηνιακό που μεγαλώσαμε μαζί του νιώθουμε και εμείς που τον υπηρετούμε μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Καπερνέκας: Παιδακι τονεζησα σαν γειτονα,γνωστο του πατερα μου,ολα τα παιδια της γειτονιας τα ειχε σαν παιδια του.Μετα σαν διευθυντη του σχολειου.Μετα αφου μεγαλωσαμε τον εβλεπα στο δρομο ψηλος,προσχαρος,παντα με την καλη κουβεντα, ΑΡΧΟΝΤΑΣ.Κυριε Τακη να εισαι καλα εκει που εισαι,για μας εισαι μια γλυκεια παιδικη αναμνηση.

Ανώνυμος είπε...

Alexandra Karafinas: Rania,It is great to see a photo of your father. It brings back many pleasant memories. I miss coming to Greece and seeing the family. I understand your feelings regarding your father. He was a genuine great person and offered mush in many
Ways to everyone. We all miss him. Have
a wonderful day . We will talk soon.With love.
Alexandra

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος Δημοπουλος: ΑΡΧΟΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

κωστας χρυσολουρης: ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπη Σοφια: Δεν ξεχνιέται.....σοβαρός όμορφος άντρας με το κουστουμάκι του πάντα γλυκομιλητος χαμογελαστός κ πάντα στις σχολικές επιδείξεις μιλούσε για τα θέματα εκπαίδευσης με σαφήνεια αγάπη χωρίς να μάσα τα λόγια του.....Πρωτοπόρος για την εποχή του....θεωρώ ευλογημένο τον εαυτό μου που γνώρισα στα παιδικά μου χρόνια έναν μεγάλο Εκπαιδευτικό κ Άνθρωπο....Καλή Γαλήνη!!!

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις