Μεταφέρω κείμενο μιας φίλης. Αξίζει να το διαβάσετε για 2 λόγους:
1) Να δείτε και να κρίνετε όλοι, ποιο είναι το "άδικο" αν πέσουν κλήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. 2) Πιθανόν κάποιοι κάνετε το ίδιο λάθος, γιατί δεν έχετε αναλογιστεί τους λόγους και τις πραγματικές συνέπειες. Αυτό θα μας κάνει όλους να σκεφτόμαστε πριν παρκάρουμε και να μη θεωρούμε ότι οι θέσεις αναπήρων μένουν "άδικα" άδειες, ενώ εμείς ταλαιπωρούμαστε...
"Προχθές το απόγευμα βρεθήκαμε στην παραλία της Γαλάζιας σημαίας… Κάποια στιγμή είδαμε έναν μικρό πανικό, κάτι φωνές κλπ… μια αναστάτωση…. Τελικά αυτό που συνέβαινε ήταν ότι η Δημοτική Αστυνομία έκοβε κλήσεις σε κάποια αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει στις θέσεις αναπήρων. Βέβαια, επειδή ήμουν ακριβώς μπροστά και είδα όλο το σκηνικό ο αστυνομικός (και κακώς κατ εμέ) σφύριζε επί 5 λεπτά μήπως και κάποιος εμφανιστεί. Αφού δεν εμφανίστηκε, άρχισε να κόβει κλήσεις.
Σε κάποια φάση τον πλησίασαν διάφοροι και του έλεγαν διάφορα (πιθανόν να προσπαθούσαν να γλιτώσουν την κλήση κλπ). Δεν πρόλαβα να καταλάβω αν τους έγραψε όλους (4 ή 5 αυτοκίνητα ήταν στις θέσεις αυτές). Είδα όμως ένα σκηνικό απείρου κάλους… Μια οικογένεια, από ένα αυτοκίνητο που έγραψε, έκανε τον κακό χαμό, φωνές, φασαρία, τσαμπουκάδες κλπ… Δεν ξέρω ακριβώς την σύνθεση της οικογένειας, σίγουρα όμως ήταν μια γυναίκα, ένας άντρας και 3 ή 4 παιδιά μαζί τους. Ο άντρας έτρεξε και έκανε φασαρία στον αστυνομικό, λίγο πιο πέρα και η γυναίκα ωρυόταν και φώναζε και έβριζε για το «ΑΔΙΚΟ» και καλά της κλήσης… Κάποια στιγμή μάλιστα ούρλιαζε «Αν είναι έτσι κι εμείς ανάπηροι είμαστε #(@&)Ο*Θ@ και έβριζε».
Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όλους όσους θα διαβάσουν το κείμενο αυτό, ότι οι θέσεις ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός που βαριέται να περπατήσει 2 λεπτά παραπάνω από τον άνθρωπο που πιθανόν ΔΕΝ μπορεί να το κάνει αυτό !!!
Επίσης (ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από τα άτομα με πραγματική αναπηρία) αλλά ήθελα πολύ να πω στην κυρία, ότι όντως είναι ανάπηρη και αυτή, μα στο μυαλό, εφόσον θεωρούσε άδικο να πάρει κλήση για τον λόγο αυτό !!! Ή μάλλον όχι ανάπηρη, ανήμπορη να κατανοήσει.
Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω να γίνεται αυτό πιο συχνά και επίσης να μην έρχεται η αστυνομία να τους γράφει και να φεύγει, αλλά να τους γράφει και να περιμένει να φύγουν κιόλας, γιατί στην προκειμένη ναι μεν τους έγραψαν αλλά οι ανεγκέφαλοι αυτοί άνθρωποι έμειναν στο σημείο τουλάχιστον δυο ώρες ακόμα, άρα νόημα κανένα αφού αν ερχόταν αυτοκίνητο με άνθρωπο με κινητικά προβλήματα ΔΕΝ θα έβρισκε θέση !!!
Ας μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε κάποια πράγματα !!! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ !!!"


Μαριλένα Κωπάκη-Κερανάκη

Διαβάστε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις