Πάμπλο Πινέδα: Ο πρώτος πτυχιούχος Πανεπιστημίου με σύνδρομο Down
O τριανταεννιάχρονος Ισπανός είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος Πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Ο Πάμπλο έχει δίπλωμα δασκάλου και πτυχίο στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης. Γυρίζει τον κόσμο δίνοντας μερικές από τις πιο επιδραστικές διαλέξεις των τελευταίων ετών.
Τον Απρίλιο του 2013 προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα η ταινία «Υο Tambien» (Κι εγώ, επίσης) που είναι βασισμένη στη ζωή του και πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Για την ερμηνεία του αυτή βραβεύτηκε.
Στην Ελλάδα βρέθηκε τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, καλεσμένος της ΜΚΟ «Κορυφογραμμή» και βραβεύτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ακολουθεί σε βίντεο, αποκλειστική συνέντευξη του Πινέδα στο ΒΗΜagazino και τον Μάκη Προβατά.
Πηγή: in.gr
Διδάκτωρ Σχολής Ψυχολογίας & Επιστημών της Αγωγής Παν/μίου Γενεύης~Εξειδίκευση: Εκπ/ση Τυφλών. τ.Σχολ. Σύμβουλος ΕΑΕ Αν.Αττικής, Β΄Αθήνας, Κυκλάδων & ΔΕ Ιλίου & Αν.Αττικής. Στο ιστολόγιο περιλαμβάνονται πληροφορίες, άρθρα, εγκύκλιοι & υλικό εκπαιδευτικού περιεχομένου Γενικής & Ειδ. Αγωγής, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Β/θμιας Εκπ/σης, καθώς επίσης θέματα γονέων, εκπαιδευτικών, επικαιρότητας & ψυχικής υγείας-αυτοβελτίωσης.