Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Διάφορα: Επίδομα για εργαζόμενους στις δομές Ειδικής Αγωγής και για εκπαιδευτικούς γενικής που διδάσκουν σε τμήματα με δυο μαθητές ΑΜΕΑ




1η Απριλίου 2015

Καλό μήνα, αγαπητοί μου συνάδελφοι!

Ευσεβείς πόθοι και Πρωταπριλιάτικο το επίδομα, αλλά... η αλήθεια είναι ότι πλέον εκτός από τους  Ειδικούς Παιδαγωγούς και οι εκπαιδευτικοί γενικής, όταν έχουν στις τάξεις τους μαθητές ΑΜΕΑ, αντιμετωπίζουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία πολλαπλές δυσκολίες, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών των παιδιών με  αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ας ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η Πολιτεία θα αναγνωρίσει πως η βελτίωση και αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής απαιτεί, εκτός των άλλων, την επαγγελματική (ηθική και οικονομική) καταξίωση του Ειδικού Παιδαγωγού, του οποίου ο ρόλος καθίσταται πρωταρχικός, αλλά και γενικότερα των εκπαιδευτικών που έχουν στις τάξεις τους μαθητές ΑΜΕΑ και αγωνίζονται καθημερινά για το καλύτερο!  


Με εκτίμηση

Ράνια Χιουρέα