Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Γονείς: Αλλαγή ΚΟΚ ~ Υποχρεωτική η χρήση κράνους σε ποδηλάτες έως 12 ετών




To κράνος, όπως και η ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα, μπορούν να σώσουν κυριολεκτικά τη ζωή μας! Είναι μια συνήθεια που χρειάζεται να υιοθετήσουν όλοι όσοι οδηγούν μηχανές ή ποδήλατα, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Αν σκεφτεί, μάλιστα, κανείς πως συνολικό ποσοστό θανάτων ή σοβαρά τραυματισμένων ποδηλατών μπορεί να μειωθεί κατά 34% με τη χρήση κράνους, καταλαβαίνει πως η χρήση του είναι επιβεβλημένη και πρέπει να μας γίνει βίωμα από πολύ μικρή ηλικία. 
Μία από τις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα της οδικής ασφάλειας και στον ΚΟΚ, λοιπόν, είναι και η χρήση κράνους σε ποδηλάτες έως 12 ετών ώστε όχι μόνο να εξασφαλιστεί η ασφάλειά των παιδιών, αλλά και να κάνουν το κράνος συνήθεια και στην μετέπειτα ζωή τους. 
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο παρουσίασης του συστήματος SAFESTRIP, εκτός από το κράνος σε νεαρούς ποδηλάτες ακολουθούν και άλλες αλλαγές στον ΚΟΚ. 
Οι κυριότερες παρεμβάσεις να αφορούν την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανά βαθμό επικινδυνότητας, το διαχωρισμό των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος, τη μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης στις κατοικημένες περιοχές, τη ρύθμιση πλαισίου για ασφαλή κυκλοφορία νέων κατηγοριών οχημάτων (μικροκινητικότητα), την υιοθέτηση χαμηλών προστίμων, αλλά και την προσαύξησή τους σε περιπτώσεις μη έγκαιρης πληρωμής.
Δημοσιεύτηκε από chiourea.gr  στο Γονείς - ΑΡΘΡΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου