ΕΠΕΙΓΟΝ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
5 Μάη 2009


Να μην επιτρέψουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κλειδώσει το Διαδίκτυο! Δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής! Δράστε τώρα!


Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι υπό όρους. Ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοχώρου έχει συμφέρον για την υπεράσπιση της ελεύθερης χρήσης του Internet.

Το ίδιο έχει ο καθένας που χρησιμοποιεί το Google ή το Skype... καθένας που εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, κάνει έρευνα κάθε είδους, είτε για προσωπικά προβλήματα είτε για λόγους υγείας ή ακαδημαϊκή μελέτη... ο καθένας που αγοράζει μέσω
ίντερνετ, ο καθένας που κάνει ραντεβού μέσω ίντερνετ επικοινωνεί μέσω ίντερνετ που ακούει μουσική μέσω ίντερνετ, βλέπει βίντεο μέσω ίντερνετ.

Το Διαδίκτυο, όπως το γνωρίζουμε, βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των προτεινόμενων νέων κανόνων της ΕΕ που θα διετελεστούν στα τέλη Απρίλη. Σύμφωνα με την προτεινόμενη νέα ρύθμιση, οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων (ISP) θα μπορούν νόμιμα να περιορίσουν τον αριθμό των ιστοσελίδων που μπορείτε να επισκεφτείτε και να σας πουν αν έχετε ή όχι το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μεταμφιεσμένο ως "νέες επιλογές του καταναλωτή" όπου δήθεν οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέξουν από αυτό. Θα προσφέρονται στο κόσμο πακέτα όπως στην τηλεόραση με περιορισμένη πρόσβαση.

Αυτό σημαίνει ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει πακεταριστεί και η ικανότητά σας να έχετε πρόσβαση και να προσθέσετε περιεχόμενο θα μπορεί να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει κουτιά "δυνατότητας πρόσβασης στο Internet", που δεν ταιριάζει με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε σήμερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Διαδίκτυο επιτρέπει τις ανταλλαγές μεταξύ ατόμων που δεν μπορούν να ελέγχονται ή "διευκολύνονται" από κανένα μεσάζοντα (Κράτος ή Εταιρεία) και αυτή η δυνατότητα βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, αλλά σπρώχνει την βιομηχανία να χάνει την εξουσία και τον έλεγχο.
Αυτός είναι ο λόγος που πιέζουν τις κυβερνήσεις να κάνουν αυτές οι αλλαγές.
Η δικαιολογία είναι για τον έλεγχο της ροής της μουσικής, των ταινιών και του περιεχομένου ψυχαγωγίας κατά της εικαζόμενης πειρατείας όπου "κατεβάζετε" ελεύθερα , χρησιμοποιώντας το P2P file-sharing (torrents). Ωστόσο, τα πραγματικά θύματα αυτού του σχεδίου θα είναι όλοι οι χρήστες του Internet και η δημοκρατική και ανεξάρτητη πρόσβαση στις πληροφορία ,στον πολιτισμό.

Σκεφθείτε πώς χρησιμοποιείτε το Internet! Τι θα σημαίνει για σας αν καταργηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Προς το παρόν το Internet είναι για τη ζωή και την ελευθερία. Για αγορές, κρατήσεις εισιτηρίων θεάτρου, διακοπές, μάθηση, αναζήτηση εργασίας, των τραπεζικών συνδιαλλαγών , και το εμπόριο. Είναι, ακόμη θέματα σχετικά με την διασκέδαση - ραντεβού, κουβεντούλες (chat), προσκλήσεις, μουσική, διασκέδαση, πλάκες, ακόμη και μια δεύτερη ζωή.

Είναι ένα εργαλείο για να εκφράσουμε τον εαυτό μας, να συνεργαστούμε, να καινοτομήσουμε, να μοιραστούμε, να προωθήσουμε νέες επιχειρηματικές ιδέες,να φτάσουμε νέες αγορές - ευδοκιμήσουμε χωρίς μεσάζοντες.

Σκεφτείτε - Ποιος είναι ο δικτυακός σας τόπος;
Αν δεν έχουν αυτή τη διεύθυνση στο "πακέτο" των συχνά επισκεπτόμενων ιστοσελίδων - δεν θα είναι σε θέση να σας βρουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγοράσουν, ή βιβλίο ή να εγγραφούν, ή ακόμη και να σας δουν στο διαδίκτυο.

Η επιχείρησή σας δεν θα είναι σε θέση να βρει εξειδικευμένους προμηθευτές των προϊόντων - και να συγκρίνει τις τιμές. Εάν παίρνετε κάποια χρήματα από τις διαφημίσεις στο δικτυακό σας τόπο, αυτά θα μειωθούν. Φυσικά η Amazon και λίγες επιλεγμένες υπηρεσίες θα είναι εντάξει, αφού θα περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Αλλά η διαφήμιση σας στο Google ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, θα είναι όλο και πιο άχρηστη. Το Skype θα μπορούσε να μπλοκαριστεί. (Όπως γίνεται ήδη στη Γερμανία για τη χρήση του από το iPhone) Οι μικρές επιχειρήσεις μπορεί κυριολεκτικά να εξαφανιστούν, κυρίως εξειδικευμένες, χειροτεχνικές ή εξειδικευμένες επιχειρήσεις.
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα - μπορούμε να χάσουμε την χωρίς περιορισμούς και ελεύθερη χρήση του Διαδικτύου. Η δική μας ελευθερία (στην επιλογή των πληροφοριών, της αγοράς, πολιτισμού, αναψυχής) θα περικοπεί.

Οι προτάσεις της ΕΕ κρύβουν ένα τεράστιο κίνδυνο για το μέλλον μας. Έχουν αρχίσει να γίνονται νόμοι - και θα είναι σχεδόν αδύνατο να αναστραφούν.

Οι άνθρωποι (ακόμα και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτό) δεν φαίνεται να κατανοούν πλήρως τις επιπτώσεις και τις νομικές αλλαγές που είναι τυλιγμένες σε κάτι που ονομάζεται "Telecoms Package" που εφησυχάζει τους πολίτες κάνοντας τους να σκέφτονται ότι αφορά μόνο την βιομηχανία.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, και αποκρυπτόμενες από την κοινή θέα, οι τροπολογίες είναι σχετικές με τον τρόπο που το Internet θα λειτουργήσει στο μέλλον! Κείμενο που εκφράζει τα δικαιώματά σας για την πρόσβαση και τη διανομή περιεχομένου, υπηρεσιών και εφαρμογών, είναι έτοιμο να διαγραφεί.

Για αυτό απευθυνθείτε με επιστολές και mail στους Έλληνες βουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και στείλτε τους την παρακάτω επιστολή προτρέποντας τους να αρνηθούν την ψήφο τους στην στέρηση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο ευρωπαϊκό διαδίκτυο.


Συνιστώμενη επιστολή προς τους αντιπροσώπους της χώρας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Παράθεση:

Αγαπητέ Κύριε[α] [ευρωβουλευτής]
Θα επιθυμούσα να επιστήσω την προσοχή σας στη λειτουργία τηλεπικοινωνιών για την οποία πιστεύω θα ψηφιστεί από τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 5 Μαΐου από όλους τους ευρωβουλευτές.

Έχω σοβαρές ανησυχίες ότι οι αλλαγές που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει έχουν επιπτώσεις γενικά στην επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλαβαίνω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει να περιλάβει τις αλλαγές στο νόμο που έχει επιπτώσεις στην πρόσβασή μου στο Διαδίκτυο, προσπαθώντας να περιορίσει ή να τοποθετήσει τους όρους στη δυνατότητά μου να έχω πρόσβαση στους ιστοχώρους και τις υπηρεσίες.

Χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο για να εργαστώ, να ψωνίσω, να κοινωνικοποιήσω, να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου, να κάνω έρευνα, να ακούσω τη μουσική, να απολαύσω τις πολιτιστικές δραστηριότητες, να συζητήσω με τους φίλους και την οικογένεια, για εύρεση εισιτηρίων, να επιλέξω τις διακοπές μου, να ακολουθήσω τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι… και πολύ περισσότερα.

Οι αλλαγές στο νόμο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει θα επιτρέψουν στον ευρυζωνικό προμηθευτή μου για να μου προσφέρουν μια περιορισμένη, περιορισμένη ή υπό όρους υπηρεσία.

Η ανησυχία μου είναι ότι τέτοιες αλλαγές θα σκοτώσουν τη ζωή του Διαδικτύου δεδομένου ότι την ξέρουμε, και θα μπορούσαν να ασκήσουν σοβαρή, καταστρεπτική οικονομική επίδραση στην οικονομία της Ευρώπης.

Γράφω για να σας ρωτήσω, ως αντιπρόσωπό μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν θα ψηφίσετε να προστατεύσετε το δικαίωμά μας στην ελευθερία χρήσης του διαδικτύου.

Δεδομένου ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά αυτά τα ζητήματα και να καθιερώσουμε τις αρχές για το Διαδίκτυο ως κοινωνία.

Παρακαλώ υποστηρίξτε τις τροποποιήσεις που διατηρούν τα δικαιώματά μου να έχω πρόσβαση και να διανείμω στο περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές και να απορρίψω οποιοδήποτε κείμενο που μιλά για το νόμιμο περιεχόμενο ή για την τοποθέτηση των περιορισμών, των περιορισμών ή των όρων στην πρόσβαση Διαδικτύου μου.

Εδικά θα επιθυμούσα την εγγύηση για τα δικαιώματά μου να χρησιμοποιήσω ελεύθερα το Διαδίκτυο, και να εξασφαλίσω ότι όλοι οι ιστοχώροι και οι υπηρεσίες είναι προσιτοί σε όλους τους χρήστες.

Με τιμή...........

Πληροφορίες για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και επικοινωνία μαζί τους θα βρείτε εδώ.


Πηγή: InOut.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις