Δελτίο Τύπου 19/05/2010

Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν, σήμερα (19/5/2010), Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινή προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της φυσικής κληρονομιάς και του δασικού πλούτου της χώρας.

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών , κυρίως, ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, σε εθελοντικές δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, μέσα από το θεσμό του «εθελοντή πυροσβέστη» και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

Προβλέπονται, επίσης, δραστηριότητες πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των νέων, σε θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η αθλητική βία, τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η εμπορία ανθρώπων, οι μετανάστες, κτλ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται και η παροχή, από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε προνομιακή τιμή, της εκπτωτικής Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε όλους τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, στην ομιλία του κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε τους νέους σε μία νέα κουλτούρα εθελοντικής προσφοράς, συλλογικής οργάνωσης και προσπάθειας, περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης. Επίσης, μέσα από τη μαζική εθελοντική προσπάθεια των νέων για τη συλλογική υπεράσπιση του περιβάλλοντος αναδεικνύουμε την αρχή της «διαγενεακής αλληλεγγύης», δηλαδή την υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στους νέους και στις μελλοντικές γενιές ένα ποιοτικό, οικολογικά ισορροπημένο, δημόσιο χώρο».

To πλήρες κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις