Δελτίο Τύπου 23/06/2010Κήρυξη έναρξης του Σεμιναρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα: «Επιμόρφωση Επιμορφωτών σε Θέματα Βασικών Δεξιοτήτων των Εκπαιδευτικών για τη Δημοκρατική Διαπαιδαγώγηση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», στα πλαίσια του προγράμματος «Pestalozzi European modules for Trainers Training»


Η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κήρυξε την έναρξη του 1ου Σεμιναρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά το πέρας εργασιών της Μόνιμης Συνόδου Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που έλαβε χώρα στη Σλοβενία, στις 4 & 5 Ιουνίου 2010, με θέμα «το ρόλο των καθηγητών για βιώσιμες δημοκρατικές κοινωνίες».

Κατά την ομιλία της, η Υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στη διαδικασία αλλαγής των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα στην τάξη, τον τρόπο που εισάγουμε και υιοθετούμε νέες μορφές διδασκαλίας, καθώς και τις προτεραιότητες που θέτουμε στους μαθητές.

Στη συνέχεια, η κα Χριστοφιλοπούλου μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, δήλωσε ότι παράλληλα με τη δημιουργία των νέων αναλυτικών προγραμμάτων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναπτύσσουμε τα προγράμματα επιμόρφωσης μέσα από τα οποία οι εκπαιδευτικοί ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους και δημιουργούν πάνω σε κοινές πρακτικές.

Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Μόνιμης Συνόδου Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Λιουμπλιάνα, η Υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχτεί ο επαγγελματισμός όλων των εμπλεκομένων στο εκπαιδευτικό σύστημα και επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τυγχάνουν της απαιτουμένης αναγνώρισης του λειτουργήματος τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι οι κοινωνίες πρέπει, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του ρόλου των εκπαιδευτικών και ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια μας να αλλάξουμε την Παιδεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις