Δελτίο Τύπου 13/12/2010


Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη 2η συνεδρίαση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία


«Αλλάζουμε την Παιδεία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»
«Πρέπει να αναδείξουμε τα διαμάντια του ελληνικού Πανεπιστημίου»


Ο διάλογος συνεχίζεται πιο οργανωμένα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες φυσικά λαμβάνονται υπόψη.

Η αλλαγή στην Παιδεία είναι εθνική ανάγκη και δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για αλαζονεία, ούτε για σύνδρομα ιδιοκτησίας. Αλλάζουμε την Παιδεία για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Πολλοί πρυτάνεις έχουν την άποψη ότι το Υπουργείο Παιδείας τους απαξιώνει.

Υπουργός: Το ελληνικό Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να είναι ένας φάρος για την ελληνική κοινωνία. Η καλύτερη απάντηση είναι - όπως αναδεικνύονται καθημερινά οι παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν - να αναδείξουμε τα διαμάντια του ελληνικού Πανεπιστημίου.

Για αυτό και θα ζητήσουμε από τους πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να αναδειχθούν οι «ήρωες της νέας εποχής». Αυτό θα γίνει μέσω ενός προγράμματος που αφορά στην καινοτομία, στην έρευνα και στη διδασκαλία, ώστε να αναδειχθούν οι άριστοι και βραβευθέντες φοιτητές, αλλά και καθηγητές, από όλα τα Πανεπιστήμια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις