Ανακοίνωση Τύπου 29/08/2011


Σχετικά με την Ανακοίνωση Τύπου του τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού


Είναι γνωστή η υπεράσπιση από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, των νοοτροπιών και των πρακτικών που οδήγησαν την Ανώτατη Εκπαίδευση σε αδιέξοδα, που αντιλαμβάνεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του σχήματος άλλωστε, εξέφρασε δημόσια τη λύπη του για το ότι «το Πανεπιστήμιο που ξέραμε θα πάψει να υπάρχει πια», ερχόμενος σε αντίθεση με κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια και κάθε προοδευτική παρέμβαση αναβάθμισης και διεθνοποίησης των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Είναι επίσης γνωστή και η τακτική χρήσης ασύστολου ψεύδους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στη λογική της δημιουργίας αρνητικού κλίματος και έντασης στην ελληνική κοινωνία, φαινόμενα από τα οποία επιδιώκουν συστηματικά κάποιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Συνεχίζοντας την τακτική δημιουργίας της δικής του «επίπλαστης πραγματικότητας», ο Συνασπισμός μιλά σήμερα σε ανακοίνωσή του, για δίδακτρα και για πληρωμή συγγραμμάτων στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ εμφανίζεται νοσταλγός όλων των φαινομένων του παρελθόντος που έχει καταδικάσει ολοκληρωτικά η ελληνική κοινωνία.

Για μια ακόμα φορά – και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε- αναφέρουμε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων ή πληρωμής συγγραμμάτων στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο νέος νόμος-πλαίσιο, ο οποίος ψηφίστηκε με διευρυμένη πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντικατοπτρίζοντας το καθολικό κοινωνικό αίτημα για μεγάλες αλλαγές και παρεμβάσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, συμβαδίζει με τις ανάγκες της εξέλιξης και της προόδου, συνολικά της ελληνικής κοινωνίας, αφήνοντας οριστικά στο περιθώριο τους θιασώτες της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης στον κατεξοχήν καινοτόμο χώρο της Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις