Βίντεο με αιτήματα προς τον Γουέν Τζιαμπάο από τον τυφλό ακτιβιστή Τσεν Γκουανγκτσένγκ

Η μεγάλη απόδραση του «ξυπόλητου δικηγόρου»




Ένας από τους πιο γνωστούς αντιφρονούντες στην Κίνα, ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ, γνωστός ως «ξυπόλητος δικηγόρος», διέφυγε από το σπίτι του στην Ανατολική Κίνα, όπου είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αν και τυφλός - εξαιτίας σοβαρής ασθένειας στην παιδική του ηλικία -, ο Τσεν κατάφερε να διαφύγει πηδώντας τον τοίχο του σπιτιού του, περπατώντας επί ώρες και διασχίζοντας ένα μικρό ποτάμι, ώσπου τον παρέλαβαν φίλοι του και τον οδήγησαν σε ασφαλές μέρος στο Πεκίνο.
Από εκεί ο άνθρωπος που σπούδασε μόνος του νομικά, επειδή το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας αποκλείει τους τυφλούς από την ανώτατη εκπαίδευση, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο απευθύνεται στον κινέζο Πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο.

Με το βίντεο αυτό, το οποίο αναρτήθηκε στο Ιντερνετ μέσω του Boxun, μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας κινέζων ακτιβιστών με έδρα τις ΗΠΑ, ο Τσεν απευθύνει στον Γουέν τρία αιτήματα:
  • να διατάξει έρευνα και να διώξει δικαστικά τους τοπικούς αξιωματούχους, που ο Τσεν υποστηρίζει ότι ξυλοκόπησαν άγρια μέλη της οικογένειάς τους
  • να εξασφαλιστεί από εδώ και στο εξής η ασφάλεια της οικογένειάς του
  • και να αντιμετωπιστεί γενικά η διαφθορά στην Κίνα, σύμφωνα με τους νόμους.

Η φίλη του Χε Πεϊρόνγκ, με την οποία επικοινώνησε ο Τσεν και τον παρέλαβε με το αυτοκίνητό της την Κυριακή το βράδυ, υποστηρίζει μιλώντας στους «Τάιμς» ότι ο Τσεν προετοίμαζε τη δραπέτευσή του τους τελευταίους δύο μήνες.

Σαν ταινία. «Σπάνια έβγαινε από το δωμάτιό του και ήταν συνήθως ξαπλωμένος στο κρεβάτι, ώστε σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί για μία εβδομάδα να μην κινήσει υποψίες. Εμενε ξύπνιος όλη τη νύχτα και άκουγε τον ήχο από τα βήματα των φρουρών. Ηξερε ότι ήθελαν πέντε δευτερόλεπτα για να πάνε να φέρουν νερό και άλλα πέντε για να επιστρέψουν.
Μέσα σε αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα λοιπόν κρύφτηκε σε ένα άλλο δωμάτιο και μετά πήδηξε από τον τοίχο», εξηγεί.



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 28 Απριλίου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις