Κατάταξη Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012



Καλησπέρα σας,
Με αφορμή την αδικία στην κατάταξη των αναπληρωτών στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής όσων κατέχουν μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και προηγούνται στην σειρά κατάταξης άλλων συναδέλφων που έχουν χρόνια προυπηρεσίας στις δομές της ΕΑΕ, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες προτάσεις.

ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ενδεικτικά η μοριοδότηση θα μπορούσε να είναι:

- π.χ. Προυπηρεσία 10 μηνών --> 10 μόρια (Έαν θέλετε μπορείτε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των μοριών x2 για να δώσουμε βαρύτητα σε αυτό το προσόν).

- Επιτυχόντες στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ --> Τόσα μόρια όσα είναι πάνω από την βαθμολογική "βάση". Π.χ. Έαν η βαθμολογία ενός υποψηφίου στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι 56 τότε θα μοριοδοτείται με ένα μόριο.

- Κατοχή Μεταπτυχιακών Τίτλων --> 10 μόρια σε μεταπτυχιακό 1 έτους και 20 μόρια σε μεταπτυχιακό διάρκειας 2 ετών. Μοριοδότηση μέχρι 2 ή 3 μεταπτυχιακών τίτλων. Ένα μεταπτυχιακό με αντικείμενο την Ειδική Αγωγή ή στις Επιστήμες της Αγωγής και ένα με αντικείμενο στο γνωστικό του εκάστοτε κλάδου. Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε σε καμμία περίπτωση το γνωστικό αντικείμενο.

- Κατοχή Διδακτορικών Τίτλων --> 30 μόρια ή 40 μόρια.

- Κατοχή Πτυχίου Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (π.χ. ΑΣΠΑΙΤΕ) --> 10 μόρια. Θα ισχύει για τους υποψήφιους αναπληρωτές που θεωρείται πως τα πτυχία τους δεν ανήκουν στις λεγόμενες "Καθηγητικές Σχολές". Όσοι υποψήφιοι έχουν στην κατοχή τους μεταπτυχιακό στις επιστήμες της Αγωγής και έχουν μοριοδοτηθεί για αυτό δεν θα λαμβάνουν τα μόρια αυτά.

- Βαθμός Πτυχίου --> Ο βαθμός του πτυχίου να αντιστοιχεί στον αριθμό των μορίων που θα μοριοδοτούνται σε αυτό το κριτήριο.

- Ημ/νια Κτήσης Πτυχίου --> Τόσα μόρια όσα προκύπτουν από την ημερομηνία κτήσης πτυχίου μέχρι και την ανάρτηση της προκύρηξης για αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή. Ενδεικτικά 1 ή 0,1 μόριο για κάθε έτος. Π.χ. Υποψήφιος με ημ/νια κτήσης πτυχίου 10/7/2008 και ημ/νια ανάρτησης της προκύρηξης 10/7/2012 θα μοριοδοτείται με 4 ή 0,4 μόρια.

- Άλλα προσόντα. Π.χ. Πιστοποιημένη γνώση της Γραφής Braille ή της ΕΝΓ --> 1 ή 2 μόρια.

- Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή --> 1 μόριο.


Επίσης, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και κοινωνικά κριτήρια ειδικά δε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

- π.χ. Γονέας παιδιού με Ειδικές Ανάγκες -5 ή 10 μόρια.

- π.χ. Πολυκτενία - 5 μόρια.

- π.χ. Τρικτενία - 2 μόρια.
Επαναλαμβάνω οτι η μοριοδότηση που προτείνω είναι ενδεικτική και θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μοριοδοτούνται όλα τα προσόντα των υποψηφίων αναπληρωτών ειδικά δε σε αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Επιτέλους θα πρέπει να ισχύουν όλα τα κριτήρια ώστε κάθε φορά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι ικανότεροι.

Σας ευχαριστώ και περιμένω τις προτάσεις σας μέσα από αυτό το Blog: http://prosyppaideias.blogspot.gr


Αναπληρωτής Ειδικής Αγωγής




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις