Καθηγητής σε αλλοδαπούς μαθητές: "Θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή"

Καθηγητής φέρεται να προσπάθησε να εκφοβίσει αλλοδαπούς μαθητές του γυμνασίου Εξαρχείων. Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Στέλιος Μπαμιατζής

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που συνέβη στο 46ο γυμνάσιο στην Νεάπολη των Εξαρχείων. Καθηγητής φέρεται να απείλησε αλλοδαπούς μαθητές πως θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή να τους ξυλοφορτώσει.
Το περιστατικό έχει συμβεί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γίνονται γνωστά, λίγες ημέρες πριν.
Μάλιστα, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθηνών.
Επιπλέον ο εκπαιδευτικός λέγεται ότι απέβαλε τους Έλληνες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.
Η διευθύντρια του σχολείου μίλησε στην ιστοσελίδα Star.gr, όπου δεν διέψευσε το περιστατικό, δεν παραδέχτηκε όμως συγχρόνως πως συνέβη έτσι ακριβώς.
"Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε".
Και συνέχισε:
"Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος", ανέφερε.
Πάντως η διευθύντρια υποστηρίζει πως η πολιτική του σχολείου δεν είναι ρατσιστική σε καμία περίπτωση.

Πηγή: news247 Οκτώβριος 19 2012 18:44



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις