Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ πραγματοποίησαν και τρίωρες στάσεις εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας και ειδικά στο άρθρο 39 που αναφέρεται στην ειδική αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με τις διατάξεις αυτές αποδυναμώνεται η ειδική αγωγή, ενώ επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν με τις ελλείψεις προσωπικού.

Οι καθηγητές επισήμαναν ιδιαίτερα και τα περίπου 2.000 κενά που υπάρχουν στα σχολεία γενικότερα, ενώ κατήγγειλαν ότι γίνονται συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων για την «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικών.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών συναντήθηκαν με τον διευθυντή σπουδών του υπουργείου, Σ. Γκλαβά, στον οποίο παρουσίασαν τα προβλήματα και ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Ο Σ. Γκλαβάς έκανε λόγο για εξακόσιες προσλήψεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι δεν επαρκούν δεδομένου ότι την επόμενη χρονιά οι γενικότερες προσλήψεις θα είναι ελάχιστες.


Πηγή: Newsbeast.gr Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις