Σύντομη Περιγραφή Δομής και Λειτουργίας
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας





Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α' Βαθμίδας είναι πεντατάξιο.




Οι μαθητές εγγράφονται στην πρώτη τάξη του σχολείου  χωρίς να επιλέξουν τομέα. Παρακολουθούν όλοι τα ίδια μαθήματα τα οποία χωρίζονται σε μαθήματα γενικής παιδείας και τεχνικά μαθήματα (ένα μάθημα από κάθε ενεργό τομέα του σχολείου).


Βασικός στόχος των τεχνικών μαθημάτων της πρώτης τάξης, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα επαγγέλματά που μπορούν να κάνουν μετά την ολοκλήρωσης της φοίτησής τους ώστε να είναι σε θέση στη δευτέρα τάξη να επιλέξουν τον τομέα που τους ταιριάζει περισσότερο.


Στην Δευτέρα τάξη επιλέγουν τομέα και τα επόμενα δύο χρόνια παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας διδάσκονται και τα μαθήματα τομέα της πρώτης τάξης του Α΄ Κύκλου του ΤΕΕ. Στην τέταρτη τάξη επιλέγουν ειδικότητα και τα επόμενα δύο χρόνια ολοκληρώνουν τα μαθήματα ειδικότητας της δευτέρας τάξης του Α΄ Κύκλου του ΤΕΕ.


Στις πρώτες τρεις τάξεις τα μαθήματα γενικής παιδείας αντιστοιχούν στα μαθήματα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ωρολόγια είναι πολύ κοντά στο ωρολόγιο του εσπερινού γυμνασίου. Η αναλογία των ωρών γενικής παιδεία και τομέα είναι περίπου 2:1.




Στις δύο τελευταίες τάξεις τα μαθήματα γενικής παιδείας αντιστοιχούν στα μαθήματα των δύο πρώτων τάξεων του Α΄ Κύκλου του ΤΕΕ και η αναλογία των ωρών γενικής παιδεία και ειδικότητα αντιστρέφονται, γίνεται περίπου 1:2.


Τα αναλυτικά προγράμματα προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε μαθητή, εφαρμόζεται πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και παρέχεται παράλληλα στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.


Με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και είναι κάτοχοι Πτυχίου Α΄ Κύκλου σπουδών του ΤΕΕ, με επαγγελματικά δικαιώματα κατά τη διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 3 του ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 Α΄).


Μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στην ίδια ειδικότητα, στη Β' ΕΠΑΣ, στη Γ' ΕΠΑΛ ή στη Γ' τάξη των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β΄ Βαθμίδας. Εάν αλλάξουν ειδικότητα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Α΄ ΕΠΑΣ, στη Β΄ ΕΠΑΛ ή στην Α΄ Τάξη των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β΄ Βαθμίδας (62346/Γ2/01-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ).



Παυλάκος Μαυροειδής
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α' Βαθμίδας Σύρου


12 Φεβρουαρίου 2010

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις