Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Ο Carl και ο David μπορεί να είναι πανομοιότυπα δίδυμα, όμως, τα γενέθλιά τους δεν θα τα γιορτάζουν μαζί…

Δεν ήρθαν στον κόσμο με διαφορά δευτερολέπτων ή μερικών λεπτών, αλλά 39 ολόκληρων ημερών. Ο λόγος; Μια ιδιαίτερα σπάνια και επικίνδυνη γέννα.

Ο Carl είναι κάτι περισσότερο από πέντε εβδομάδες μεγαλύτερος από τον δίδυμο αδελφό του, David. Ο πατέρας τους David Cowan, είναι νοσοκόμος στα επείγοντα περιστατικά. Εκείνος και η σύζυγός του, Elene, ζουν στην Σαουδική Αραβία, όπου και εργάζονται.

Και οι δύο, όμως ήθελαν τα παιδιά τους να γεννηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, όταν η Elene διένυε την 23η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, ταξίδεψαν στο Κάνσας. Λίγες ώρες μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Κάνσας, εμφανίστηκε μία επιπλοκή.

Ο David πήγε αμέσως την σύζυγό του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της είπαν ότι ο αμνιακός σάκος του Carl είχε φουσκώσει πολύ και ότι η Elene βρισκόταν κατά τη διάρκεια της γέννας. Παρόλο που τόσο το ζευγάρι όσο και οι γιατροί προσπάθησαν να αποτρέψουν τον ερχομό του μωρού, ο Carl έπρεπε να βγει είτε ήταν έτοιμος είτε όχι. Η Elene ήταν μόλις εικοσιτεσσάρων εβδομάδων όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί της.




Τα πανομοιότυπα δίδυμα Carl και David που γεννήθηκαν με 39 ημέρες διαφορά
Τα πανομοιότυπα δίδυμα Carl και David που γεννήθηκαν με 39 ημέρες διαφορά

“Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα ποτέ στην ζωή μου”, παραδέχθηκε στο KCTV. “Νόμιζα ότι θα πεθάνει, αφού δεν ήταν ένα πραγματικό μωρό. Εκείνη την ώρα σκέφθηκα ‘δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρει να επιβιώσει’. Όμως, μέσα στη σιωπή του χειρουργείου, άκουσα την πολύ σιγανή φωνή του. Αυτό με έκανε χαρούμενη”.

Όταν γεννήθηκε ζύγιζε κάτι λιγότερο από μισό κιλό. Ήταν τόσο μικροσκοπικός, που η μητέρα μπορούσε να περάσει τη βέρα της στον καρπό του. “Ήταν σαν εκείνα τα πράγματα που ακούμε, αλλά δεν περιμένουμε να συμβούν ποτέ σε εμάς. Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω κάθε λεπτό που περνούσε”, παραδέχεται.


Όταν ο Carl γεννήθηκε ήταν τόσο μικρός, που η βέρα της μητέρας του χωρούσε στον καρπό του
Όταν ο Carl γεννήθηκε ήταν τόσο μικρός, που η βέρα της μητέρας του χωρούσε στον καρπό του


Μετά τη γέννα, οι γιατροί δεν επέτρεψαν στο δεύτερο μωρό να γεννηθεί, παρά τον κίνδυνο λοιμώξεων ή άλλων επιπλοκών που υπήρχε. Μάλιστα, συνέστησαν στην Elene ξεκούραση και την συμβούλευσαν να παραμείνει στο κρεβάτι. Εκείνη έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διασφαλίσει την ασφάλεια του δεύτερου παιδιού της, ενώ το πρώτο δυνάμωνε μέρα με τη μέρα.

“Ήταν φοβερό να είμαι έγκυος και να βρίσκομαι στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογέννητων. Την ίδια στιγμή να ανησυχώ για το μωρό που είχε γεννηθεί και για εκείνο που βρισκόταν μέσα μου”.

Περίπου σαράντα μέρες αργότερα, η γυναίκα ξαναμπήκε στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά για να φέρει στον κόσμο τον David. “Ο David όταν γεννήθηκε ζύγιζε σχεδόν ενάμισι κιλό και σκέφθηκα ‘αυτό είναι πραγματικό μωρό’”, θυμάται η μητέρα.

Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να πάνε στο σπίτι τα δύο αγόρια με την μητέρα τους και να είναι υγιή. “Είμαι ευγνώμων στο Θεό και σε όσους προσευχήθηκαν για μένα”, λέει σήμερα η περήφανη μητέρα, που κρατά και τα δύο μωρά στην αγκαλιά της.


Η χαρούμενη πλέον μητέρα με τα δύο δίδυμα αγόρια της που δεν θα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους την ίδια μέρα
Η χαρούμενη πλέον μητέρα με τα δύο δίδυμα αγόρια της, που δεν θα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους την ίδια μέρα
“Ο David πίστευε ότι θα γλιτώναμε χρήματα, αφού θα κάναμε μόνο ένα πάρτι γενεθλίων το χρόνο. Τώρα, όμως, θα πρέπει να κάνουμε δύο. Νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε από όλα όσα περάσαμε”.

Ο Carl ακόμα παίρνει οξυγόνο, αλλά όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει και δυναμώνει, όπως και ο αδελφός του. Ο πατέρας επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία, γιατί έπρεπε να γυρίσει στη δουλειά του. Η σύζυγος και τα παιδιά του πολύ σύντομα θα πάνε να τον συναντήσουν, όταν τα μωράκια, 4 και 6 μηνών πια, θα είναι αρκετά καλά για να ταξιδέψουν.

Ο μαιευτήρας της Elene, Dr. Howard Schwartz, είπε ότι η γυναίκα είχε μία ανωμαλία στον τράχηλο της μήτρας, που προκαλεί πρόωρο τοκετό. Γι’ αυτό και της χορήγησε αντιβιοτικά και φαρμακευτική αγωγή, για να καθυστερήσει την γέννα του δεύτερου παιδιού.

“Ο λόγος που καθυστερήσαμε την δεύτερη γέννα και διαχωρίσαμε τα δίδυμα ήταν για να κερδίσουμε χρόνο”, λέει, εξηγώντας ότι υπάρχουν περίπου 50% πιθανότητες επιβίωσης στα μωρά που γεννιούνται στις 24 εβδομάδες.

Όπως ανέφερε τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον άλλες έξι αντίστοιχες περιπτώσεις. “Οι γιατροί δυσκολεύονται να το κάνουν γιατί έχουν μάθει ότι τα δίδυμα πρέπει να έρχονται στον κόσμο μαζί. Όποιο άλλο σενάριο είναι ‘έξω από το κανονικό’”.

Ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος, γιατί “οι τριάντα εννέα μέρες διαφορά είναι πολλές και το γεγονός ότι και τα δύο επιβίωσαν είναι ασυνήθιστο και ναι, κερδίζει όλες τις πιθανότητες”.

“Θυμάμαι το θαύμα που έγινε και εκτιμώ ακόμα περισσότερο τα μωρά μου, παρά αν είχαν γεννηθεί κανονικά ”, λέει η Elene, “Νομίζω ότι ήταν ένα είδος ευλογίας. Τώρα έχω μεγαλύτερη εκτίμηση γι’ αυτά, ακόμα και για τις λερωμένες πάνες τους”.
“Δεν πίστευα ότι γίνονται θαύματα, αλλά τώρα ξέρω ότι γίνονται”, παραδέχεται ο μπαμπάς. “Όταν στην αρχή, το δαχτυλίδι σου χωρά στο χέρι του παιδιού σου και ύστερα μπορείς να το κρατήσεις, να το ταΐσεις και να παίξεις μαζί του στο πάτωμα, αυτό μόνο θαύμα μπορείς να το πεις”.



Πηγή: pathfinder.gr VIA http://www.mytwins.gr


Ανάρτηση chiourea.gr στο Διάφορα Θέματα - ΔΙΔΥΜΑ

Δείτε επίσης:




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις