Υπηρεσιακά αυτοκίνητα – Δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας των Σχολ. Συμβούλων



Μια και αυτές τις μέρες  γίνεται λόγος για τα αυτοκίνητα που παρέλαβαν οι βο(υ)λευτές μας, παραθέτουμε σύντομη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. Οι Σχολ. Σύμβουλοι όχι μόνο δεν παραλαμβάνουν αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους εκτός έδρας, αλλά για το δικό τους ΙΧ, τους καταβάλλεται το υπέρογκο ποσό αποζημίωσης των 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο!!! και για περιορισμένο αριθμό  μετακινήσεων. Τι γίνεται όμως με τις μεγάλες εκπαιδευτικές περιφέρειες; Για παράδειγμα, η Σχολ. Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ (Δρ Ρ. Χιουρέα), με 1047 σχολεία στην αρμοδιότητά της, εκτός των σχολ. μονάδων της  Αγ. Παρασκευής που είναι η έδρα της, όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ανατολ. Αττικής και Β΄Αθήνας θεωρούνται εκτός έδρας. Η αποζημείωση που μπορεί να λάβει είναι μόνο για 3 μετακινήσεις το μήνα, επί 8 μήνες (δηλ. για να επισκεφτεί 24 σχολεία το χρόνο, επί συνόλου 1.047!!!), αφού φυσικά έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα του παρακάτω πίνακα, 10 μέρες νωρίτερα. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις χρεώνονται στο μισθό της, που αγγίζει κάτι περισσότερο από το 1/4 του μισθού ενός Βουλευτή!!!





Τρεις φορές προειδοποίησε ο κ. Αλ. Τσίπρας του βουλευτές του για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα αλλά αυτοί δεν τα παραδίδουν. Ένιοι εξ αυτών, κυρίως οι βουλευτές της περιφέρειας, θεωρούν ότι η σύσταση του πρωθυπουργού «είναι υπερβολική» καθώς κάθε εβδομάδα διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να πηγαινοέρχονται στις τοπικές τους πατρίδες και εάν στερηθούν το σχετικό προνόμιο η επιβάρυνση δεν θα είναι μικρή, ενώ αντίθετα για τη Βουλή το έξοδο είναι περιορισμένο.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί πάλι ότι είναι ζήτημα παραδείγματος προς την κοινωνία και ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δείξει διαφορετικό ήθος. Άδικο έχει;υπόλοιπα σχολεία της Ανατολ. Αττικής και Β΄Αθήνας είναι εκτός έδρας. Με αποζημιώνουν λοιπόν για 3 μετακινήσεις το μήνα, επί 8 μήνες (δηλ. για να επισκεφτώ 24 σχολεία το χρόνο, επί συνόλου 1.047!!!). Τα υπόλοιπα, από το μισθό μου, που είναι κάτι περισσότερο από το 1/4 του μισθού του Βο(υ)λευτή!!!
Τρεις φορές προειδοποίησε ο Α. Τσίπρας του βουλευτές του για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα αλλά αυτοί δεν τα παραδίδουν. Ένιοι εξ αυτών, κυρίως οι βουλευτές της περιφέρειας, θεωρούν ότι η σύσταση του πρωθυπουργού «είναι υπερβολική» καθώς κάθε εβδομάδα διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να πηγαινοέρχονται στις τοπικές τους πατρίδες και εάν στερηθούν το σχετικό προνόμιο η επιβάρυνση δεν θα είναι μικρή ενώ αντίθετα για τη Βουλή το έξοδο είναι περιορισμένο.
Ο πρωθυπουργός θεωρεί πάλι ότι είναι ζήτημα παραδείγματος προς την κοινωνία και ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δείξει διαφορετικό ήθος. Άδικο έχει;



Τελικά, 67 βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο που βάσει του Κανονισμού δικαιούνται ως «παροχή» από το Κοινοβούλιο. Εξ αυτών οι 47 είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε θέσει το θέμα, προκαλώντας δυσφορία ακόμα και μεταξύ των βουλευτών του κόμματός του – γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, που την εκδήλωσε λίγες ημέρες αργότερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η σύμβαση χρονομίσθωσης που έχει η Βουλή με συγκεκριμένη εταιρεία διαρκεί ως τα τέλη του τρέχοντος έτους. «Θα καταγγείλουμε τη σύμβαση αυτή αρχής γενομένης από 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στην αντισυμβαλλόμενη εταιρεία να προετοιμαστεί και στη Βουλή να θωρακιστεί από νομικές ενέργειες ακύρωσης της καταγγελίας, αλλά και στο Κοινοβούλιο να επανεκτιμήσει το ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.


Στέλεχος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στην «Κ», «Δεν είναι λίγοι. Είναι πολλοί οι βουλευτές που αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει και κάποιο συγκεκριμένο αριθμό, την ώρα που ακόμα δεν υπήρχε επίσημη πληροφόρηση και οι φήμες «οργίαζαν» αναφορικά με το πόσοι δεν ήθελαν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο (Σημειώνεται ότι είναι 149 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). «Για λόγους σεμνότητας υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θέλουν να εμφανιστούν ότι δεν παραλαμβάνουν αυτοκίνητο», έλεγε από την πλευρά του ένας εκ των νεοεκλεγέντων βουλευτών. Και αφού υπενθύμισε ότι δίνουν «το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα για κοινωνικές δράσεις», πρόσθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνονται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 67, οι 36 είναι οι νέοι βουλευτές που δεν ήθελαν να παραλάβουν αυτοκίνητο κατά την πρόσφατη διαδικασία «κλήρωσης» οχημάτων, και οι υπόλοιποι είναι βουλευτές οι οποίοι επανεκλέγησαν και θεωρητικά δικαιούνταν το ίδιο όχημα που τους είχε διαθέσει η Βουλή από την προηγούμενη περίοδο.


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
          Πρώτο Θέμα.gr



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις