“Δρομολογείται” η διαδικασία επιλογής νέων Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης


Συζητήθηκε στη συνάντηση του Ν. Φίλη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη (σ.σ.  ο οποίος κρατά την αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, που έγινε χθες Παρασκευή, κυριάρχησε , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του esos, η εκκρεμότητα επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων.

Ο υπουργός Παιδείας άκουσε με προσοχή τις απόψεις των Περιφερειακών Διευθυντών και από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:


Α. Υπάρχει  μεγάλος προβληματισμός εάν η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης θα γίνει με το νόμο που ψηφίστηκε προ μηνών.


Β. Οι αρμοδιότητες των Σχολικών Συμβούλων θα διευρυνθούν , προκειμένου να βρίσκονται πιο κοντά στο σχολείο και κυρίως στην “καρδιά” της σχολικής μονάδας που είναι η τάξη.


Γ. Χρονοδιάγραμμα των όλων διαδικασιών δεν ορίσθηκε, αλλά ο υπουργός φάνηκε πως θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς


Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δ. Χασάπης,συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα προβλήματα όπως η κάλυψη των κενών στα σχολεία και κυρίως στην Ειδική Αγωγή.




Πηγή: http://www.esos.gr/ 17/10/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις