Οι γονείς που έχετε μικρά παιδιά ή παιδιά με ΔΕΠ-Υ ή με Αυτισμό, μπορείτε μαζί τους να ορίσετε το πρόγραμμα της ημέρας τους, με αυτόν τον απλό οπτικοποιημένο τρόπο που σας δίνουμε ως παράδειγμα:
Σε ένα αναλογικό ρολόι χρωματίζουμε με διαφορετικό χρώμα το διάστημα της ώρας το οποίο χρειάζεται για την κάθε δραστηριότητα που θα κάνει. Στο κάτω μέρος και μέσα σε πλαίσια με το αντίστοιχο χρώμα, αναγράφουμε τις δραστηριότητες (για όσα παιδιά μπορούν και διαβάζουν), ή επικολλούμε από μια εικόνα της αντίστοιχης δραστηριότητας.
Με αυτό τον τρόπο, το παιδί γνωρίζει το πρόγραμμα της ημέρας του, χωρίς να χάνεται στο χρόνο, ενώ  αποκτά  μια αίσθηση ελέγχου του περιβάλλοντος και μια σχετική ανεξαρτησία.


Εικόνα pinterest.com
Ράνια Χιουρέα (PhD)

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις