Ο χορός των χιλίων χεριών είναι ένας παραδοσιακός θρησκευτικός χορός αρκετά διαδεδομένος στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας. Εδώ πρόκειται για μια χορογραφία που δημιουργήθηκε από τον Κινέζο χορογράφο Zhang Jigang. Είναι απίστευτα όμορφο θέαμα και ακόμη πιο εκπληκτικό το γεγονός ότι η ομάδα των Κινέζων χορευτών και χορευτριών που εκτελεί εντυπωσιακά συγχρονισμένες φιγούρες, αποτελείται από 63 άτομα με ειδικές ανάγκες, συγκεκριμένα  κωφούς, μέλη της Ομάδας Παραστατικής Τέχνης  Ατόμων με Αναπηρία της Κίνας. Επειδή δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική, υπάρχουν 6 συντονιστές ακούοντες με λευκή ενδυμασία, οι οποίοι με σήματα τούς βοηθούν στο συγχρονισμό τους με τη μουσική.

Το εκπληκτικά φαντασμαγορικό θέαμα φέρει τον τίτλο: "Χίλια χέρια της Guan Yin". Η Guan Yin είναι η βουδιστική θεότητα της συμπόνιας, που λατρεύεται από τους Βουδιστές ως Θεά του Ελέους. Το πλήρες όνομά της είναι Guan Yin Shi. Guan σημαίνει παρατηρώ, προσέχω, ή παρακολουθώ. Shi σημαίνει τον κόσμο. Yin σημαίνει ήχους, τους ήχους ειδικά εκείνων που υποφέρουν. Έτσι, η Guan Yin είναι ένα συμπονετικό ον που παρατηρεί, ακούει τον κόσμο και προστρέχει  σε βοήθεια των αδυνάτων που την καλούν.

Αυτό το οπτικό υπερθέαμα έκανε το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο του στην Αθήνα, στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αλλά εδώ και πολύ καιρό υπάρχει στο ρεπερτόριο της Ομάδας Παραστατικής Τέχνης  Ατόμων με Αναπηρία της Κίνας και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 40 χώρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις