«Το ταξίδι της Μαρίας» είναι ένα τρυφερό βίντεο για τον Αυτισμό, έτσι όπως βιώνεται από τους γονείς της. «Η Μαρία από την πρώτη στιγμή ήταν η χαρά του σπιτιού μας, αλλά δεν μας πήρε πολύ να καταλάβουμε ότι κάτι συνέβαινε», λέει ο Μιγκέλ Γκαλάρντο, πατέρας ενός κοριτσιού με αυτισμό,  καλλιτέχνης και δημιουργός, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Orange, του 5λεπτου βίντεο «Το ταξίδι της Μαρίας».
Πρόκειται για ένα animation που ουσιαστικά είναι ένα μικρό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο μίας έφηβης που έχει αυτισμό. Ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της, οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει από τους γιατρούς την επιβεβαίωση της διάγνωσης: «Αυτισμός».
Οι γονείς της Μαρίας παρατήρησαν από πολύ νωρίς ότι κάτι ήταν διαφορετικό στην κόρη τους, αφού από μωρό ακόμα, δεν ανταποκρινόταν στην αγκαλιά τους, δεν έπαιζε με τις κούκλες της όπως τα άλλα κοριτσάκια, αλλά τις έβαζε στη σειρά και γενικότερα έδειχνε να μη συνειδητοποιεί τι συνέβαινε γύρω της.
Σήμερα η Μαρία είναι 15  χρονών και ζει με τον δικό της τρόπο ευτυχισμένη, αν και έχει αρκετές δυσκολίες. Για να μπορεί να τις ξεπερνάει, πρέπει να είναι συνεχώς οργανωμένη και να κάνει τα πάντα σύμφωνα με αυστηρό πρόγραμμα. Την αποδιοργανώνουν οι αλλαγές και οι εκπλήξεις και συχνά δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που είναι φαινομενικά απλά, όπως το να κλείσει ένα φερμουάρ. Δυσκολεύεται επίσης να κατανοήσει τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, ενώ πολλές φορές φαίνεται αποκομμένη και κλείνεται στον δικό της κόσμο όπου νιώθει ασφάλεια.
Οι γονείς της Μαρίας όμως δεν απογοητεύονται. Αντίθετα, είναι ευχαριστημένοι βλέποντας όλα αυτά που καταφέρνει η κόρη τους και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχε και χαίρονται όταν είναι κι αυτή χαρούμενη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις