Σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr, ο Υπουργός Παιδείας έπαψε από τα καθήκοντα τους τη Διευθύντρια της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεοδώρα Αστέρη και το Διευθυντή Σπουδών Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κουφόπουλο.
Η Θεοδώρα Αστέρη ήταν προϊσταμένη του Δ' ΚΕΔΔΥ Αθήνας, και τοποθετήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Ιανουάριο.
Τη θέση αυτή κατείχε ο Κώστας Λολίτσας, ο οποίος είχε παυθεί  τον Αύγουστο,   από τον   Αρ. Μπαλτά, με τη μη ανανέωση της απόσπασής του από το ΙΕΠ όπου είναι Σύμβουλος Α.
Ωστόσο στη συνέχεια  ο κ. Λολίτσας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο αποφάσισε προσωρινά την αναστολή  εκτέλεσης της διαπιστωτικής πράξης με την οποία παύονταν από τα καθήκοντα του.
Παρά τη θετική για τον ίδιο δικαστική εξέλιξη, ο κ. Λολίτσας κατέθεσε την παραίτησή του στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Ο Γιάννης  Κουφόπουλος (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας) είχε τοποθετηθεί στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τον περασμένο Νοέμβριο από τον Νίκο Φίλη.
Τη θέση αυτή κατείχε ο Σχολικός Σύμβουλος Κώστας Παπαχρήστος, ο οποίος είχε “καθαιρεθεί” από τον τότε υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά, τον Αύγουστο του 2015.
Ο κ. Γιάννης Κουφόπουλος  δήλωσε ότι από τις 9-8-2016 έχει υποβάλει την με αριθμό πρωτοκόλλου 131759 αίτηση ανάκλησης της «αίτησης απόσπασής» του στην ΚΥ του Υπ. Παιδείας, για λόγους τους οποίους θα κοινοποιήσει εν ευθέτω χρόνω στο σύλλογό του και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Δάσκαλοι οι δύο νέοι Διευθυντές Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
Τους δύο Συμβούλους του, Γιώργο Πολίτη και Παναγιώτη  Κασσιανό, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, να τοποθετήσει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στις δύο κενές θέσεις Διευθυντών Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
Ειδικότερα εάν την τελευταία στιγμή δεν αλλάξει κάτι:
Α. Νέος Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει  ο Γεώργιος Πολίτης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων με βαθμό Β ́ και οργανική θέση στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, της Γ ́ Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας. Ο κ. Πολίτης  είναι ήδη αποσπασμένος από τον Οκτώβριο του 2015 στο γραφείο του Ν. Φίλη, ως ειδικός Σύμβουλος.
Β. Διευθυντής Ειδικής Αγωγής αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κασσιανός,  μόνιμος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων,  με  οργανική θέση στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, της Δ/νσης Π.Ε. Α ́ Αθήνας. Ο κ. Κασσιανός είναι  είναι ήδη αποσπασμένος από τον Δεκέμβριο του 2015 στο γραφείο του Ν. Φίλη, ως ειδικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις