Οι  εκδόσεις Θύρα εγκαινιάζουν με το βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου Ο Αυγερινός. Μια Ιστορία για τον Αυτισμό και την Αγάπη μια σειρά εκδόσεων για παιδιά και ενηλίκους με θέμα το φάσμα του αυτισμού, αλλά και κάθε είδους διαφορετικότητα.

Η Μαρία Κασαμπαλάκου εξιστορεί στους μικρούς αναγνώστες τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσει τόσο η ίδια και ο σύζυγός της όσο και ο μικρός Αυγερινός έως ότου επιτύχουν να ενταχθεί ο Αυγερινός σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης.

Μέσα από την ιστορία αυτή, που είναι γραμμένη με περισσή ζωντάνια και διανθίζεται από μικρά ποιήματα, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Αυγερινού και κάθε μαθητή του διπλανού θρανίου που αντιμετωπίζει μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.

Συγκινητικό, ευαίσθητο, τρυφερό αλλά και με ένα ισορροπημένο χιούμορ το βιβλίο της Μαρίας Κασαμπαλάκου αξίζει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά και να αποτελέσει ένα βιβλίο και για την ευέλικτη ζώνη. Ο πατέρας του Αυγερινού Γεώργιος Φωτάκης και η ίδια η συγγραφέας έχουν επιμεληθεί και την εικονογράφηση που πηγάζει από τα βιώματά τους.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις