Μέτρα λαμβάνουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το κάπνισμα με  σχέδια ελέγχου του καπνίσματος, στους χώρους που στεγάζονται, τα οποία περιλαμβάνουν και πρόστιμα για υπαλλήλους που καπνίζουν.
Σχέδιο Ελέγχου αποτροπής Καπνίσματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης – Οι 3 δράσεις – Οι υπεύθυνοι τήρησης εφαρμογής – Τα καθήκοντα των υπευθύνων – Κατάλογος προστίμων
Την κατάρτιση σχεδίου για τον έλεγχο –αποτροπή του καπνίσματος και τη εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε και εκπόνησε ο Διευθυντής αυτής Παύλος Α. Ματζιάρης.
Το σχέδιο ελέγχου περιλαμβάνει τις εξής 3 δράσεις:
1. Ανάρτηση σήματος απαγόρευσης καπνίσματος και του τηλεφωνικού αριθμού κλήσης καταγγελιών (1142) σε εμφανή σημεία της Υπηρεσίας
2. Απομάκρυνση σταχτοδοχείων, αναπτήρων, διαφημιστικού υλικού καπνικών εταιρειών
3. Αποστολή και ενυπόγραφη ενημέρωση του σχεδίου αποτροπής προς όλους τους εργαζομένους για τη νομοθετική υποχρέωση απαγόρευσης καπνίσματος, τρόπο καταγγελίας και κατάλογο προστίμων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Υπεύθυνοι τήρησης εφαρμογής σχεδίου
Για την τήρηση-εφαρμογή του ως άνω σχεδίου, ορίσθηκαν υπεύθυνοι από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο ίδιος καθώς και οι Προϊστάμενοι των πέντε Τμημάτων της Διεύθυνσης.
Καθήκοντα υπευθύνων τήρησης εφαρμογής σχεδίου
Οι ανωτέρω υποχρεούνται όπως μεριμνούν για την ορθή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων-δράσεων που προβλέπονται στο παρόν σχέδιο για τον έλεγχο –αποτροπή του καπνίσματος και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στους χώρους ευθύνης της Διεύθυνσης καθώς επίσης και για τα εξής:

  • Την ανταπόκριση τους- ως υπεύθυνοι- σε τυχόν διαμαρτυρία πολιτών ή υπαλλήλων για την πραγματοποίηση παράβασης
  • Την κλήση των αρμόδιων Οργάνων Ελέγχου σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας
Αναφορικά με τις παραβάσεις
Σε ότι αφορά τις παραβάσεις που αφορούν το κάπνισμα, σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες διατάξεις, εκτός των πειθαρχικών κυρώσεων, επιβάλλονται και πρόστιμα, τα οποία παρατίθενται αναλυτικά στο έγγραφο.
Κατάλογος προστίμων
1. Πρόστιμο 100 ευρώ στους παραβάτες υπαλλήλους της Διεύθυνσης που εντοπίζονται να καπνίζουν στους χώρους εργασίας
2. Πρόστιμο 500 ευρώ στους παραπάνω οριζόμενους υπεύθυνους για παραβάσεις όπως:

  • Η μη κατάρτιση σχεδίου αποτροπής καπνίσματος και ορισμός υπεύθυνου/ων.
  • Η έλλειψη ανάρτησης σήμανσης και λήψης λοιπών μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση σταχτοδοχείων).
  • Απουσία ανταπόκρισης του υπεύθυνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης
  • Παράλειψη κλήσης των αρμόδιων Οργάνων Ελέγχου
  • Έλλειψη συνεργασίας με τα Όργανα Ελέγχου
Το έγγραφο
Ανάρτηση chiourea.gr στο Εγκύκλιοι- ΔΙΑΦΟΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις