Εφόσον δεν είναι δυνατή μετά την εκλογική διαδικασία η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης εκπροσώπων ή μη ικανού αριθμού μελών, αυτά συγκροτούνται με αντικατάστασή τους από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς.

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη στο άρθρο 123 του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, που κατατέθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στη Βουλή και προμηνύει πιθανά το «τέλος» των αιρετών των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη στο άρθρο 123, η οποία αφορά σε ζητήματα συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και στο άρθρο 122 σύμφωνα με την οποία τροποποιείται το άρθρο 42 του ν. 4342/2015 αναφορικά με τη συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 1 του ΠΔ 1/2003 (Α1) με τον ορισμό ως μελών τους, τακτικών και αναπληρωματικών, αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, λόγω μη ανάδειξής τους ή μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται μετά από αντικατάσταση εκείνων από τα αιρετά μέλη, τακτικά ή αναπληρωματικά, που ελλείπουν από ισάριθμους διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και από προϊσταμένους Εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ή από μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, κατά περίπτωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές περιορίστηκε σε μονοψήφιο ποσοστό και η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την παραίτηση όλων των εκλεγμένων από τις εκλογές – παρωδία, όπως τις χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της η ΔΟΕ έκανε λόγο για ηχηρό ράπισμα στην αλαζονεία και τις γκεμπελικές μεθοδεύσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. μετά τα συντριπτικά ποσοστά αποχής στις εκλογές και ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ. δια ροπάλου προσπάθησε να επιβάλει την ηλεκτρονική «δημοκρατία».

Ενδιαφέρον θα έχει στη συνέχεια η στάση και η θέση που θα λάβουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς και οι παρατάξεις, όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διάταξη και νέες συνθέσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια,  αφού προβλέπει ότι αν παραιτηθούν οι αιρετοί, το ΥΠΑΙΘ θα συστήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με διευθυντές ή άλλους εκπαιδευτικούς!

Διαβάστε παρακάτω τα άρθρα 122 και 123 τα οποία αναφέρονται σε ζητήματα σύστασης υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών.


Πηγή

Ανάρτηση chiourea.gr στο Εγκύκλιοι - ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις