ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ E-MAIL ΤΟΥ κ. ΜΑΥΡΙΚΟΥ


(Ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος ζεί στη Σουηδία και είναι Οικονομολόγος)

Προκειμένου να προτιμήσουμε τις «ελληνικές εταιρείες», πρέπει κι αυτές να φροντίσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε θέματα τιμής-ποιότητας.

Μέχρι τότε και εισαγόμενα προϊόντα θα αγοράζουμε αν είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα ελληνικά, και διακοπές στο εξωτερικό θα κάνουμε αν είναι πιο φτηνές και πιο ποιοτικές από την Ελλάδα (που ειδικά φέτος, μιας και η κίνηση αναμένεται πολύ μειωμένη, θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα ίδια κέρδη αυξάνοντας απλά τις τιμές) και θα γελάμε με οποιοδήποτε αντίστοιχο «κάλεσμα στήριξης του Έλληνα επιχειρηματία» που δίνει θέσεις εργασίας στους «Συμπατριώτες» μας.

Εάν οι ελληνικές εταιρίες θέλουν τη στήριξή μας, πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Όχι απαραίτητα με μείωση τιμών (που ό,τι και να σχολιάσουμε για αυτό είναι περιττό) αλλά με εμφανώς βελτιωμένη ποιότητα.

Το άρθρο του κ. Μαυρίκου φαντάζει εξαιρετικά απλοϊκό και αφελές. Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι η σκέψη του είναι κοντόφθαλμη. Η λογική του, ενισχύω τις (αναποτελεσματικές) ελληνικές επιχειρήσεις για να μην απολύσουν πχ 10.000 εργαζόμενους, συρρικνώνοντας τα ελληνικά παραρτήματα των πολυεθνικών (που δεν τους στοιχίζει και τίποτα να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες) που απασχολούν τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων, τι και πού θα ωφελήσει;

Είναι πολύ σωστή η θέση της υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στις ίδιες τις επιχειρήσεις και μετά μέσω αλλαγής της καταναλωτικής μας κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις