Δελτίο Τύπου 16/11/2010


Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, με το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς»


«Η διαφθορά δεν είναι μαγκιά»



Η Υπουργός Παιδείας,
Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» και συζήτησαν για την καλλιέργεια των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη συνείδηση των μαθητών μέσα από το σχολείο

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν στην προώθηση συγκεκριμένων δράσεων μέσα από τα Προγράμματα Σπουδών και στην καθιέρωση διαγωνιστικών δραστηριοτήτων, με βράβευση των μαθητών, την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς» παρουσίασαν στην Υπουργό, το βιβλίο «Τι κέρδισε ο Άλκης και … τι έχασε ο Λάκης», που έγραψε ο Μάνος Κοντολέων, με ιστορίες και παιχνίδια, που μαθαίνουν στα παιδιά ότι «η διαφθορά και η δωροδοκία δεν είναι μαγκιά».

Η Υπουργός έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της «κάρτας σχολείου», όπου θα καταγράφονται στοιχεία της σχολικής μονάδας, με στόχο τη διαφάνεια και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Υπουργός δήλωσε:

Αποφασίσαμε σήμερα με τη «Διεθνή Διαφάνεια» συνεργασία σε τρεις συγκεκριμένους τομείς, που είναι σημαντικοί για το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο σεβασμός στους νόμους, ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία και η αξιοπρέπεια είναι στοιχεία που κατακτώνται μέρα με τη μέρα.

Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Μπακούρη, και τους συνεργάτες του, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε θέματα που αφορούν και στα προγράμματα σπουδών, αλλά και σε δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο των σχολείων, καθώς και στη χρήση ενός πολύ ενδιαφέροντος εγχειριδίου. Το βιβλίο «Τι κέρδισε ο Άλκης και …τι έχασε ο Λάκης», που είναι μία όμορφη καθημερινή ιστορία, δείχνει στα μικρά παιδιά πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και το «χτύπημα» της διαφθοράς.

Οι συνειδήσεις χτίζονται από μικρή ηλικία και σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις