"Υπάρχουν λεφτά"


Τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες και τι για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Ράνια Χιουρέα

Σε καιρούς δύσκολους, ας πούμε κάτι αισιόδοξο...Έτσι... Λίγο για να ευθυμήσουμε:

Είμαστε πολύγλωσσοι, πολύγνωσοι και κυρίως με γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών! Επομένως τα πάντα γίνονται εύκολα, γρήγορα και βέβαια οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μας φέρνουν σε επαφή με πολύ κόσμο, ακόμα και αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Διότι είναι γνωστό ότι σήμερα με τις Νέες Τεχνολογίες, μπορούμε να συνεννοηθούμε σε όλες τις γλώσσες, χρησιμοποιώντας το GOOGLE Τranslate.

Όταν λοιπόν κάποιοι σοφοί δικοί μας ή εκ του εξωτερικού λένε ότι «λεφτά υπάρχουν», ας πάμε στο GOOGLE translator να δούμε τι σημαίνει αυτό στη μητρική γλώσσα του καθενός και αν πραγματικά καταλαβαίνουμε τι λέμε!

Ας ακολουθήσουμε τα βήματα για τη μετάφραση:

1. Πήγαινε στο GOOGLE Τranslate http://translate.google.com/

2. Επίλεξε From Greek To English, (μετά French, Italian, Dutch, Portuguese, Τurkish)

3. Γράψε ''υπαρχουν λεφτα" με μικρά και χωρίς τόνους

4. Πάτησε Translate

5. Διάβαζε τη μετάφραση στα δεξιά !!!

Δες λοιπόν τι σημαίνει για τους ελληνόφωνους "υπαρχουν λεφτα" και τι για όσους μιλούν: αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, πορτογαλέζικα...

Eεε... μάλλον δεν συνεννοούμαστε με όλους αυτούς! Μόνο με τους Τούρκους καταλαβαινόμαστε (δες μετάφραση στα Τούρκικα)!

Συμπέρασμα: Τελικά υπάρχουν λεφτά (παράς), αλλά μόνο για τους Έλληνες και τους Τούρκους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις