Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες
για γυναίκες θύματα βίας

σε 33 Δήμους της χώρας»


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, για τη δημιουργία Δομών στήριξης γυναικών θυμάτων βίας (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες) δημοσιεύονται σήμερα δύο δημόσιες Προσκλήσεις προς 33 Δήμους της χώρας συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ.
Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων καθώς και της στήριξης των γυναικών θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Συγκεκριμένα με Πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 8.300.000 ευρώ καλούνται οι ακόλουθοι 27 Δήμοι: Αλεξανδρούπολης, Αρταίων, Βέροιας, Ζακύνθου, Θηβαίων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλλιθέας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κεφαλονιάς, Κορινθίων, Κω, Περιστερίου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνης, Ρόδου, Σάμου, Σερρών, Τρικκαίων, Φλώρινας, Φυλής, Χαλανδρίου, Χαλκιδαίων και Χίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, προϋπολογισμού μέχρι 300.000 ευρώ ο καθένας, για τριετή λειτουργία, ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών θυμάτων βίας.
Επίσης με Πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 4.285.000 ευρώ καλούνται οι έξι ακόλουθοι Δήμοι: Αγρινίου, Αχαρνών, Βόλου, Κορδελιού-Ευόσμου, Νίκαιας-Αγίου Ι.Ρέντη και Χανίων να υποβάλλουν τις προτάσεις τους προϋπολογισμού μέχρι 700.000 ευρώ ο καθένας, για τριετή λειτουργία, ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» για τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας με δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών και των παιδιών τους .
Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση, για τη δημιουργία ξενώνων. Η πρώτη δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ και αφορούσε του 14 ακόλουθους Δήμους: Αθηναίων, Ηρακλείου Κρητης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λέσβου, Πατρέων, Τρίπολης Πειραιώς Ρόδου.
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις