ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «St. Kliment Ohridski” στη Βουλγαρία»

Ύστερα από πληθώρα καταγγελιών που δέχτηκε ο Σύλλογός μας σχετικά με το αγγλόφωνο πρόγραμμα που οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου σπουδών DIPLOMA magistr- Special Education ως ισότιμο προς τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ελληνικών Α.Ε.Ι. , θελήσαμε να σας γνωστοποιήσουμε ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες, εκτός του ότι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφήνουν σαφείς υπόνοιες για το επίπεδο σπουδών που παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για την εγκυρότητα του προγράμματος. Άραγε πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών ή πρόκειται για μία απάτη με στόχο το κέρδος;

1.Το μεγαλύτερο γεγονός που άρει τις αμφιβολίες μας είναι ότι η κτήση του πτυχίου γίνεται χωρίς την εκπόνηση εργασιών και χωρίς τη διεξαγωγή τελικών εξετάσεων, γραπτών ή προφορικών.
. 2.Επιπρόσθετα,η παρακολούθηση ενός αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος θα έπρεπε να απαιτεί τη γνώση της αγγλική γλώσσας σε επίπεδο επάρκειας, κάτι που δε συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού δεν απαιτείται καν η κατοχή του αγγλικού πτυχίου Lower..
3.Επιπλέον, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο(μέσω τον ελλήνων μεσαζόντων) διαβεβαιώνει τους υποψηφίους πως η διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι ενός έτους και οι παρακολουθήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο ένα Σαββατοκύριακο το δίμηνο (χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορεί φυσικά να ανταποκριθεί στις 25 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, τις οποίες οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν) και πως οι λίγες παρουσίες που απαιτούνται θα πιστοποιούνται στο ΔΟΑΤΑΠ με την προσκόμιση εισιτηρίων από τουριστικά λεωφορεία και αποδείξεις πληρωμής ξενοδοχείου στη Σόφια (δίνοντας επιπλέον 50Ε κάθε Σαββατοκύριακο συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα εκδίδει μια πλαστή απόδειξη διαμονής-έτσι θα πιστοποιείτε χωρίς βέβαια να ισχύει η φυσική παρουσία του φοιτητή).

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Η διαμονή στην πόλη του ιδρύματος αποτελεί ή δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση τίτλου σπουδών ως ισότιμο των ελληνικών πανεπιστημίων; Γιατί κάτι τέτοιο γνωρίζαμε ότι ίσχυε, έως τώρα τουλάχιστον, για σπουδές στην Αγγλία, Γαλλία κτλ.

4.Μεσάζοντες- τους οποίους εντοπίζουμε μόνο στα κινητά τους τηλέφωνα- αναλαμβάνουν να έρθουν σε επαφή με τους υποψηφίους και τους διαβεβαιώνουν για την εισαγωγή τους στο μεταπτυχιακό έναντι 5700Ε. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε απόπειρα να επικοινωνήσουμε σε σταθερό τηλέφωνο (που επίσημα υπάρχει στο site του εν λόγω Πανεπιστημίου) με την αρμόδια υπεύθυνη του Πανεπιστημίου Ms Elena Tsenkova, (Inspector) πέφτει στο κενό καθώς και πάλι μας παραπέμπουν σε μεσάζοντες με κινητά τηλέφωνα. Για ποιο λόγο λοιπόν το Πανεπιστήμιο όταν ακούει για έλληνες υποψηφίους μεταπτυχιακούς φοιτητές καθιστούν αδύνατη την επικοινωνία με τους αρμόδιους;

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω εύλογη είναι η ανησυχία μας ως προς το κατά πόσο τέτοιοι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να αναγνωρίζονται ως ισότιμοι, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσες καταγγελίες για το τί συμβαίνει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εσείς δεν κρίνετε πως πρέπει να ελεγχθεί καλύτερα το πρόγραμμα σπουδών του και κατά πόσο αυτά που αναφέρονται είναι αληθή; Ελπίζουμε σε μια δική σας εκ βαθέων επανεξέταση του θέματος και επιφυλασσόμαστε μέχρι νεοτέρας.

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος μας βρίσκεται στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να χρειαστείτε προκειμένου να ξεκαθαρίσει το παραπάνω θέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις