"RoboBraille – Convert Text":  Μετατροπέας κειμένων για άτομα με προβλήματα όρασης



                        


Δωρεάν πανευρωπαϊκή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη μετατροπή ηλεκτρονικών κειμένων στη γραφή Braille ή σε συνθετική φωνή για όσους συνανθρώπους μας έχουν προβλήματα όρασης. Το RoboBraille διατίθεται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες, όχι όμως για εμπορική χρήση.            
Η διαδικασία μετατροπής κειμένων είναι αναλυτικά η εξής:

1. Επιλέξετε το αρχείο κειμένου (π.χ. αρχεία σε HTML, Word, PowerPoint και Τext).

2. Επισυνάψετε το αρχείο στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα (E-Mail). (Αποστείλετε μόνο ένα συνημμένο αρχείο σε κάθε μήνυμα, το όνομα του οποίου θα πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες.)

3. Στείλετε το μήνυμα στη διεύθυνση: potspeech@robobraille.org για να μετατρέψετε το κείμενό σας σε συνθετική φωνή ή στο potbraille@robobraille.org για να μετατρέψετε το κείμενό σας στη μορφή του Braille.

4. Λαμβάνετε το συνημμένο κείμενο ως αρχείο MP3 ή σε μορφή Braille αντίστοιχα.

Εναλλακτικές επιλογές:
μπορείτε να στέλνετε τα έγγραφά σας στη διεύθυνση convert@robobraille.org ή να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία RoboBraille online.

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το RoboBraille, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία πολλές φορές και με διαφορετικά κείμενα. Αυτά μπορεί να είναι επιστολές, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό, ημερήσιες διατάξεις, άρθρα, επίσημα έγγραφα, πίνακες στοιχείων, Power Point κλπ.

Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας RoboBraille είναι:

- Ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με οπτική αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες: Το RoboBraille επιτρέπει σε άτομα την πρόσβαση σε πληροφορίες στη μορφή (Braille/audio), πού ο ίδιος μπορεί να χρησιμοποιήσει.

- Μη δαπανηρή επεξεργασία ηλεκτρονικών εγγράφων: Το RoboBraille δε θα επιφέρει οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση παραγωγής, εκτός από μια υπάρχουσα υπηρεσία για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την τεχνολογία μετατροπής του Braille.

- Ταχύτητα στην παραγωγή εγγράφων σε Braille και φωνή: Το RoboBraille μετατρέπει έγγραφα σε Braille ή φωνή μέσα σε λίγα λεπτά, μειώνοντας έτσι το χρόνο παραγωγής.

Με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάτω από το Πρόγραμμα eTEN, η υπηρεσία του RoboBraille αξιολογείται στο παρόν στάδιο στις ακόλουθες χώρες: Κύπρος, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Αγγλία.

Το RoboBraille λειτουργεί στη Δανία από τον Αύγουστο του 2004.
Η παρούσα υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει κείμενα σε Braille στη Δανέζικη, Αγγλική, Ιταλική, Ελληνική και Πορτογαλική γλώσσα.

Το eTEN πρόγραμμα ολοκληρώθηκε ήδη το Δεκέμβριο του 2007, η υπηρεσία αυτή ωστόσο συνεχίζει προς το παρόν τη λειτουργία της.
                    
Πηγή:  syneducation Posted on  


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις