Έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας! Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, 10:00 π. μ. στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος!!!


"ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ"

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και φαξ: 210 52 21 411, e – mail: info@goneisamea.gr, www.goneisamea.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας! Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, 10:00 π. μ. στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος!!!


Όλοι στον Αγώνα!!!

Τα βάρβαρα μέτρα συγκυβέρνησης και ΕΕ δεν θα περάσουν!!!

Η συγκυβέρνηση προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές μας. Έχουν αποφασίσει την μείωση των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών(περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων. Τροφεία μπαίνουν στα ειδικά σχολεία και είναι ζητούμενο ποια από αυτά θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη. Κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια, , την ειδική αγωγή για να μεταφέρουν κονδύλια στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, για να δημιουργήσουν νέους χώρους επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Πιο συγκεκριμένα τα ειδικά σχολεία είναι ζητούμενο αν και ποια θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη λόγω της υποχρηματοδότησης, καθώς η μεταφορά των παιδιών βρίσκεται στον «αέρα», ενώ με πρόσχημα την κρίση οι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα γίνουν τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι μειωμένοι κατά 60%. Ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ειδικά σχολεία το «Σικιαρίδειο» με 200 μαθητές με νοητική υστέρηση ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξει για φέτος. Ενώ το «Θεοτόκος» ,το μεγαλύτερο του είδους του, ανακοίνωσε ότι θα βάλει τροφεία για τους μαθητές 250 ? το μήνα για κάθε μαθητή. Πράγμα που σημαίνει ότι και άλλοι μαθητές θα διωχτούν από τα κέντρα ειδικής αγωγής γιατί απλά οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν.
Το ίδιο διάστημα οι οικογένειές μας έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα, και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό γκιλοτίνα του ΕΟΠΥΥ. Αφού έχει φτάσει αυτός ο οργανισμός να μας οφείλει πάνω από τα 100.εκατ. ?, ενώ κινδυνεύουμε να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς θεραπείες. Δεν θα σταματήσουν πουθενά, εάν εμείς με τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα μας δεν απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.
Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό για το οποίο έγκαιρα το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα είχε προειδοποιήσει!
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ είναι συνένοχες στο έγκλημα. Χρόνια τώρα αλλά και πρόσφατα καλλιεργούσαν αυταπάτες. Συνειδητά εξαπατούσαν. Για αυτό στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την απογραφή και τον κανονισμό καρμανιόλα τον ΚΕΒΑ. Ήξεραν για το σχέδιο κατακρεούργησης των επιδομάτων και όμως σφύριζαν αδιάφορα αρνούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για να εκτονώσουν και να επανεγκλωβίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου. Απομονώστε τους, είναι επικίνδυνοι!
Η πείρα που αποκτήσαμε και από την κινητοποίηση στις 30/08 αποδεικνύει πως κυβέρνηση και ΕΕ δεν έχουν ιερό και όσιο, χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους ανάπηρους και τους γονείς τους με σκοπό να μας εκφοβίσουν. Ακόμα απέδειξε πως η αταλάντευτη στάση μας και η πειθαρχημένη και οργανωμένη παρουσία μας τους πιέζει. Ακόμα πιο έντονα και με όρους μαζικοποίησης πρέπει να δώσουμε όλοι μας μαχητικό παρόν στον αγώνα. Η δύναμή μας βρίσκεται στην συνεισφορά στις συλλογικές αποφάσεις και στη συλλογική δράση.

Σε όλα αυτά η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, την ΣΕΑΑΝ και την κοινωνική συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μπορούμε και πρέπει με τον αγώνα μας να ακυρώσουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, κεφαλαίου και ΕΕ.


Συζητάμε και σχεδιάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα, με πλατιά συσπείρωση!!!


Αγώνας τώρα:

1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1? δεν θα δεχτούμε περικοπή.
2. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000? για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
3. Να απαιτήσουμε να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα, χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών.
4. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενους σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
5. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης..

Τέλος συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου και της ΣΕΑΑΝ καταβάλλοντας τις συνδρομές σας, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα την ημέρα της έκτακτης γενικής συνέλευσης ή προσερχόμενοι στα γραφεία μετά από συνεννόηση με την Γραμματέα ή τα μέλη του ΔΣ ή καταθέτοντας στο λογαριασμό του Συλλόγου:129/596973-55. Ακόμα νομίζουμε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην επιτυχία της Λαχειοφόρου Αγοράς της ΣΕΑΑΝ διακινώντας μπλοκ λαχνών ή αγοράζοντας λαχνούς κατά τον ίδιο τρόπο. Γιατί αγώνας χωρίς τα ανάλογα μέσα δεν μπορεί να οργανωθεί!!!

Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν παίρνουμε ούτε 1? κρατικής επιχορήγησης ούτε θέλουμε και ούτε έχουμε μεγαλοχορηγούς. Ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας, αλλά αν δεν έχει τα απαραίτητα το συλλογικό μας σπίτι δεν θα έχει και το ατομικό. Γι’ αυτό επιβάλετε η άμεση ανταπόκριση όλων μας στην παραπάνω ανάγκη.

Να μην λείψει κανείς!!! Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη στις 10:00 π. μ. στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος!!!



Το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Σαριδάκη Σοφία Λαλαδάκης Μιχάλης



Posted on September 6, 2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις