Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. Αττικής και ΝήσωνΑνοιχτό γράμμα προς τους Γονείς και Κηδεμόνες του Σικιαριδείου Κέντρου Ειδικής Αγωγής


Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και φαξ: 210 52 21 411, e – mail: info@goneisamea.gr, www.goneisamea.gr



Να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο, να εξασφαλιστεί τώρα από το κράτος η κανονική λειτουργία του Σικιαριδείου!


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

μες στο καλοκαίρι η Διοίκηση του Σικιαριδείου ανακοίνωσε ότι το σχολείο δεν θα ανοίξει για την φετινή σχολική χρονιά. Ενώ από τον προηγούμενο χρόνο διαδοχικά έκανε πάνω από 15 απολύσεις εξειδικευμένων εργαζόμενων υποβαθμίζοντας παραπέρα την λειτουργία του ιδρύματος.

200 παιδιά με νοητική στέρηση, τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, θα μείνουν χωρίς το δικό τους ειδικό σχολείο. Το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζεται, το αντιμετωπίζουν και χιλιάδες άλλοι γονείς που πληρώνουν τροφεία στα σχολεία των παιδιών και αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα να εκδιώχνονται τα παιδιά τους από τα σχολεία. Αλλά και οι χιλιάδες άλλοι που τα παιδιά τους πάνε στα δημόσια ειδικά σχολεία και δεν ξέρουν αν θα λειτουργήσουν, είτε γιατί δεν έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς των παιδιών είτε και γιατί υπάρχει δραστική μείωση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Με λίγα λόγια, χωρίς να αναφερθούμε και σε άλλα που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή εις βάρος των παιδιών μας και των οικογενειών μας, υπάρχει μια γενικευμένη επίθεση από την κυβέρνηση στα δικαιώματά μας, στα δικαιώματα των παιδιών μας, θέτοντας κυριολεκτικά σε κίνδυνο τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Ζούμε αλλά και θα ζήσουμε ακόμα πιο άγριες καταστάσεις, πρωτόγνωρες για όλους μας. Ανεξάρτητα από την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης της Διοίκησης του Ιδρύματος ή το τι εξηγήσεις ή διαβεβαιώσεις θα δώσουν σήμερα στην συγκέντρωση που κάλεσαν, εμείς θέλουμε να σας καλέσουμε να μην δώσετε πίστη ή να μην αρκεστείτε σε όλα αυτά. Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενιαία αγωνιστική δράση το γονιών από όλα τα ειδικά σχολεία, από όλα τα κέντρα ειδικής αγωγής, απ'όλες τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ. Θέλουν κυριολεκτικά να μας οδηγήσουν στον Μεσαίωνα. Γι αυτό χρειάζεται η συστράτευση με την ΣΕΑΑΝ, με το αγωνιστικό ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα.

Ξέρουμε ότι θα σας καλέσουνε κάποιοι, όπως έκαναν και πριν, να αγωνιστείτε μόνο για το Σικιαρίδειο, ότι δήθεν κάποιοι θέλουν να σας καπελώσουν, που είναι κομματικοποιημένοι λες και αυτοί δεν είναι κάπου ενταγμένοι, δεν έχουν ιδεολογική και πολιτική αναφορά που στηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση. Θέλουν να σας απομονώσουν για να μπορέσουν οι μηχανισμοί της εξουσία σαν σας τσακίσουν καλύτερα.

Εμείς λέμε, Ένας για όλους και όλοι για έναν. Έτσι γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τα παιδιά μας.

Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη να ανοίξει το Σικιαρίδειο κανονικά με 100% χρηματοδότησης του από το κράτος στην προοπτική δημοσιοποίησης του και το θεωρούμε ως ζήτημα τιμής για το αγωνιστικό ριζοσπαστικό γονεικό κίνημα των ΑΜΕΑ την κατάκτηση αυτού του στόχου.

Όμως ταυτόχρονα να δώσουμε την μάχη:

• για να μην διωχθούν παιδιά από τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής επειδή οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν τροφεία,

• να μην κλείσει κανένα σχολείο ούτε το Σικιαρίδειο,

• για να λυθεί το θέμα της μεταφοράς με ασφαλή τρόπο και χωρίς να πληρώσουν οι γονείς,

• για μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών και εργαζόμενων ώστε να διασφαλιστεί η κανονική και πλήρης λειτουργία όλων των ειδικών σχολείων.

Καμία περικοπή στα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ από το κράτος όλων των οικογενειών των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων για να μπορέσουν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

• Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες, ΑΠΟ φάρμακα, θεραπείες, τροφεία, τεχνικά βοηθήματα αλλά και τα οφειλόμενα σευγειονομικούς, φαρμακοποιούς κλπ.

Να μην μείνει κανείς χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα αλλά και ήδη διατροφής
Καμία θυσία για την στήριξη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.
Δεν φταίνε οι ανάπηροι και οι εργαζόμενοι για την κρίση.
Η βαρβαρότητα δεν θα μας γίνει τρόπος ζωής.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Για να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τα παραπάνω αλλά και για την διασφάλιση της λειτουργίας του Σικιαριδείου σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αμεα Αττικής και νήσων την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη στις 10 πμ, στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑΜΕΑ, αφού για χρόνια στήριζαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, υμνολογούσαν την ΕΕ και ροκάνιζαν τα προγράμματά της, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις των αναπήρων και των οικογενειών τους από τα βάρβαρα και τα μνημόνια, τώρα περιδιαβαίνουν από υπουργείο σε υπουργείο και θα ανακοινώσουν στο μέλλον κάποια κινητοποίηση εκτόνωσης έτσι για τα μάτια του κόσμου, μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Προβάλουμε τα αιτήματα μας στα μεγάλα συλλαλητήρια του Σαββάτου στην Αθήνα στις 11.π.μ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), προσυγκέντρωση στα Χόντος 10.45 π.μ.

Στις 19 Σεπτέμβρη προχωράμε σε Μεγάλο παναναπηρικό συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές στα επιδόματα αλλά και στις θεραπείες, και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας στις 11.π.μ στο υπουργείο οικονομικών.

Μία τέτοια απόφαση οφείλουν να πάρουν όλες οι αναπηρικές και γονεϊκές οργανώσεις αλλά και η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και η ΕΣΑΜΕΑ.


Posted on September 6, 2012







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις