Είναι από αυτές τις λιγοστές ταινίες που σε γεμίζουν συναισθήματακαι καταφέρνουν να ωριμάσουν τον τρόπο σκέψης σου...
Σκηνοθετημένη από το Jim Sheridan, του οποίου η καριέρα έμελλε να πορευτεί παράλληλα με του πρωταγωνιστήDaniel Day-Lewis, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν επίσης στα φιλμς "Εις το όνομα του πατρός" και "Ο μποξέρ".


Πρόκειται στην ουσία για μεταφορά της αυτοβιογραφίας του Ιρλανδού συγγραφέα και καλλιτέχνη Christy Brown, ο οποίος υπέφερε από μια εγκεφαλική παράλυση που του επέτρεπε να κινεί μοναχά το αριστερό του πόδι. Με το μοναδικό αυτό μέλος που έλεγχε πλήρως, κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα και σπουδαία πράγματα!
Η ταινία πραγματεύεται τη σύντομη ζωή του, μεταφέροντας με απίστευτη πειστικότητα τις καθημερινές δυσκολίες, τον αφιλόξενο κοινωνικό περίγυρο, την ελπίδα-πίστη της μάνας, τη δύναμη της αγάπης, τη δραματικότητα εν τέλει, του να βρίσκεται ένα λαμπρό μυαλό φυλακισμένο σ'ένα αρρωστημένο σώμα.
Οι ερμηνείες πολύ δυνατές, ακόμη και οι μικροί ρόλοι εμφανίζονται πλήρεις. O Daniel Day-Lewis ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις και δίκαια τιμήθηκε με το Oscar Α' ρόλου, ο δε πιτσιρικάς Hugh O'Connor που υποδύεται τον ήρωα σε παιδική ηλικία... σκέτη αποκάλυψη!

Ακολουθεί η ταινία, σε 10 βίντεο.

1. My Left Foot (1/10) - Ο Christy Brown λύνει το πρόβλημα Μαθηματικών της αδερφής του.2. My Left Foot (2/10) - Ο Christy γράφει την πρώτη του λέξη "ΜΗΤΕΡΑ"3. My Left Foot (3/10) - Ο Christy παίζει ποδόσφαιρο


4. My Left Foot (4/10) - Λογοθεραπεία


5. My Left Foot (5/10) - Υπερβολικές ελπίδες

Η μητέρα του Christy εκφράζει τους φόβους της ότι οι νέες ικανότητες που ανακάλυψε ο γιος της του δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες. Εν τω μεταξύ ο Christy αρχίζει να αναπτύσσει αισθήματα για τη θεραπεύτριά του.

6. My Left Foot (6/10) - "I Love You, Eileen"


7. My Left Foot (7/10) - Πλατωνικός έρωτας


8. My Left Foot (8/10) - Είσαι η καρδιά μου


9. My Left Foot (9/10) - 800 λίρες


10. My Left Foot (10/10)- Ο Christy φλερτάρει με την κοπέλα που τον φροντίζειΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις