Προτάσεις για μια πολύμορφη παρέμβαση
με αφορμή την 28η Οκτωβρίου
Βιβλία: 
«Ο δρομάκος με την πιπεριά» και «Δέκα ατέλειωτες ώρες», Δημήτρης Ραβανής - Ρεντής. «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και το «Το καπλάνι της βιτρίνας», Αλκη Ζέη. «Οταν ο ήλιος», Ζωρζ Σαρρή. «Οι κερασιές θ' ανθίσουν και φέτος», Μενέλαος Λουντέμης. «Καπνισμένος ουρανός», Κώστας Κοτζιάς. «Νύχτες και αυγές», Μήτσος Αλεξανδρόπουλος.
Ποιήματα:
«Επικαιρικά» και «Οι γειτονιές του κόσμου», Γιάννης Ρίτσος. «Ποιήματα για τον πόλεμο», του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Τραγούδια:
«Κάποια μάνα αναστενάζει», «Γλυκό να 'ναι το βόλι» (Ρεμπέτικα της κατοχής). «Ηρωες», «Στ' άρματα», «Ο ύμνος του ΕΑΜ», «Σαν ατσάλινο τείχος» (Τα Αντάρτικα). «Ο Αντώνης», «Ο δραπέτης» (Μαουτχάουζεν). «Γράμμα απ' το μέτωπο», «Ο έφεδρος» (Αλβανία). «Ακορντεόν» (Τα τραγούδια του αγώνα). «Γιατί να γίνω μάνα», «Καταχνιά» (Καταχνιά).
Ταινίες: 
«Η ζωή είναι ωραία», Ρομπέρτο Μπενίνι. «Μεγάλος δικτάτωρ», Τσάρλι Τσάπλιν. «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», με τον Θανάση Βέγγο. «Το μεγάλο κανόνι», του Θανάση Βέγγου. «Το Μπλόκο», Αδωνις Κύρου. «Ελα να δεις», Ελεμ Κλίμοφ. «Ο πατέρας του στρατιώτη», Ρέζο Τσχεΐτζε.
Περίπατοι - επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους :
Επειδή κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι ποτισμένη με αίμα αγωνιστών, προτείνουμε μόνο ενδεικτικά ορισμένους χώρους, είμαστε όμως σίγουροι ότι ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος...Υπάρχει, άλλωστε, κατάλογος των μαρτυρικών πόλεων στην Ελλάδα για την περίοδο 1940-1945 στο site: http://greekholocausts.gr/gr/index.php
Στο κάστρο του Υμηττού, Μάντρα του Μπλόκου στην Κοκκινιά, Σκοπευτήριο της Καισαριανής, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, στον Πειραιά, στην Ηλιούπολη κ.α. Μουσείο Αντίστασης στο Νέο Ηράκλειο. Μπορείτε ακόμα να προγραμματίσετε εκδήλωση για το μπλόκο της Καλογρέζας. Σ΄ αυτή την εκδήλωση, αλλά και σ΄ όλες γενικά τις εκδηλώσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε για βοήθεια και παρουσία, στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ – πληροφορίες Κώστα Κατιμερτζόγλου 6983026656).

Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Γ. Σεφέρης"

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις