Εργαστήρι γλυπτικής και βοήθειας για μαθητές της Ε΄ Δημοτικού
Εργαστήρι γλυπτικής διοργάνωσε το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας. Έτσι, τάξεις από την Ε΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το συγκεκριμένο εργαστήρι προκειμένου να πάρουν μία ιδέα για το θέμα.


Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την εκδήλωση ήταν ότι οι ιθύνοντες έφεραν έναν εκπαιδευόμενο σκύλο- οδηγό από το ελληνικό κέντρο «Σκύλων Οδηγών Ελλάδος» μαζί με την εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια του από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Τα παιδιά παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η εκπαίδευση και στη συνέχεια είχαν την δυνατότητα να πειραματισθούν και εκείνα.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στη σημασία του λευκού μπαστουνιού και του σκύλου οδηγού στην καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος στηρίζει νέες ιδέες και πρωτοπόρα προγράμματα για την επιμόρφωση των ατόμων με προβλήματα όρασης.


Πηγή: newsbeast.gr 16-10-2012


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις