Ντροπή! Χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά με προβλήματα όρασης ή ακοήςΝτροπή! Χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά με προβλήματα όρασης ή ακοής
Μεγάλο είναι το δράμα των παιδιών με προβλήματα όρασης και ακοής, που ενώ μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ η ζωή τους καταδικάζονται στην ανεργία και στην περιθωριοποίηση.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διάλυση καθώς το κράτος έχει ελαχιστοποιήσει τη χρηματοδότηση και πλέον μόνο όσες οικογένειες έχουν χρήματα μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Από 300 τυφλούς συνολικά που στηρίζονταν στα διάφορα δημόσια κέντρα πριν από 25 χρόνια, σήμερα σ’ αυτά τα κέντρα στηρίζονται μόνο 80. Κι αυτοί όμως, χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες, χωρίς θέρμανση,χωρίς τα στοιχειώδη υλικά, εκπαιδευτικούς, προσωπικό φύλαξης. Δεν υπάρχουν επιμελητές στα οικοτροφεία, στην σχολή Τυφλών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη για τα τυφλά παιδιά και πλέον φιλοξενούνται ελάχιστα παιδιά, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Δεν υπάρχει το ανάλογο υποστηρικτικό προσωπικό στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Το Ίδρυμα έκλεισε το πιο παλιό ειδικό δημοτικό σχολείο πριν δύο χρόνια και η ηγεσία της Ομοσπονδίας των Κωφών το λειτουργεί πλέον σαν κέντρο παροχής πιστοποίησης πνευματικής γλώσσας με το αζημίωτο. Πληρώνουν, δηλαδή, οι οικογένειες για τα παιδιά τους σε ένα δημόσιο ίδρυμα που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε ιδιωτική επιχείρηση. Από 700 παιδιά κωφά που υποστηρίζονταν συνολικά πριν 30 χρόνια, σήμερα από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη υποστηρίζονται ελάχιστα.

ΠΗΓΗ korinthostv
newsbomb.grΑναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις