Χωρίς δάσκαλο τυφλή μαθήτρια στο Μεγανήσι Λευκάδας





ΖΑΚΥΝΘΟΣ – “Γροθιά” στο στομάχι των πολιτικών, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας, είναι η επιστολή που απέστειλε στον περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Καλούδη, ένας πατέρας, του οποίου η κόρη του είναι εκ γενετής τυφλή και λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού στο σχολείο που φοιτεί, δεν μπορεί να κάνει τα μαθήματά της.

Ο κ. Καλούδης έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να ληφθεί απόφαση.



Η επιστολή

"Ονομάζομαι Κατωπόδης Δημήτρης και είμαι πατέρας 3 παιδιών (Μαρία 10, Φώτης 8, Δημήτρης 7). Απευθύνομαι σε εσάς γιατί θεωρώ ότι η οικογένειά μου βιώνει μια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κόρης μας Μαρίας, η οποία γεννήθηκε τυφλή από συγγενή οπτική απλασία. Είναι μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο Μεγανησίου και κάθε χρόνο δίνουμε αγώνα για την εκπαίδευσή της, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού στον πλανήτη. Φέτος, όπως κάθε χρόνο, ξεκινήσαμε χωρίς εκπαιδευτικό στο τμήμα ένταξης, στο οποίο φοιτεί. Έως και σήμερα, 4 μήνες μετά, δεν έχει έρθει δάσκαλος και το παιδί φυσικά νιώθει μειονεκτικά απέναντι στα υπόλοιπα. Μας ρωτάει, μεταξύ άλλων, γιατί είναι τιμωρία και δεν μπορεί να κάνει τα μαθήματά της. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία και ήδη έχουμε επισκεφθεί ψυχολόγο για κάποια υποστήριξη. Θεωρώ ότι είναι ρατσισμός να στερείς από ένα παιδί το δικαίωμα στην εκπαίδευση μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικό από τα αλλά και αντί να διαβάζει με τα μάτια χρησιμοποιεί τα χέρια (BRAILLE).
Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στο Μεγανήσι Λευκάδας. Εκεί γεννήθηκαν τα παιδιά μας και εκεί θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε. Αν αναγκαστούμε να μετακομίσουμε σε άλλο τόπο για την εκπαίδευση του παιδιού μας, θα γίνουμε μετανάστες σε καιρό ειρήνης. Θα πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας εδώ, τα παιδιά τους φίλους τους, και τη ζωή μας. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν αυτό δεν είναι μετανάστευση σε καιρό ειρήνης και ρατσισμός, τότε τι είναι; Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων σας, γιατί οι κρατικοί λειτουργοί αγνοούν τις παρακλήσεις μας και μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία”.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις