ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Δωρεάν στο διαδίκτυο.
Το http://www.gutenberg.org/ είναι η πρώτη ιστοσελίδα που προώθησε τα δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Με περισσότερους από 36.000 στη βιβλιοθήκη του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές δωρεάν ebooks. Προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να κάνει μία δωρεά ώστε να ενισχύσει το site.
Μία ακόμα ιστοσελίδα είναι η http://www.freebookspot.es/. Χωρίς καμία εγγραφή μπορείτε να επιλέξετε και να κατεβάσετε, ελεύθερα, βιβλία, που σας ενδιαφέρουν.
Μεγάλη ποικιλία βιβλίων θα βρείτε και στο http://www.free-ebooks.net/, στο οποίο υπάρχουν ακόμη και περιοδικά. Παράλληλα, τo free-ebooks.net δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε κάποιο βιβλίο. Σημειώνεται πως το downloading στην εν λόγω ιστοσελίδα έχει περιορισμό, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάσουν έως 5 αρχεία pdf το μήνα. Για απεριόριστο κατέβασμα αρχείων θα πρέπει να γραφτείτε μέλη, καταβάλλοντας 8 δολάρια το μήνα.
Τέλος, μία ακόμη ιστοσελίδα για δωρεάν βιβλία είναι και το http://www.manybooks.net/, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 29.000 διαφορετικά ebooks, σε πολλές γλώσσες και κατηγορίες.
Ελληνικά βιβλία μπορείτε να βρείτε στο http://www.ebooks4greeks.gr/. Μία λίστα από επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και επιστημονικά βιβλία και σχολικά εγχειρίδια, ενδέχεται να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Άλλωστε πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί στο μέλλον να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμός ποιοτικών βιβλίων, σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα προσφέροντα ελεύθερα και δωρεάν.
Κι άλλες διευθύνσεις για Ελληνικά βιβλία:
Scribd.com - Δωρεάν πλατφόρμα «αυτοέκδοσης», με χιλιάδες βιβλία
Perseus.tufts.edu - Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Tufts
AudioBooksForFree.com - Αρχεία ήχου με αναγνώσεις βιβλίων, για άτομα με ειδικές ανάγκες
Archive.org - Πάνω από 1 εκατομμύριο βιβλία
WattPad.com - Χιλιάδες κείμενα και βιβλία από πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς
http://www.mikrosapoplous.gr/: περιέχει αρχαία ελληνικά κείμενα με μεταφράσεις ή χωρίς, ποιήματα αλλά και άρθρα μελετητών σχετικά με διάφορα θέματα. Αξιοσημείωτα είναι η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ε. Βενιζέλο, η εισαγωγή του E . R . Dodds για τις Βάκχες του Ευριπίδη καθώς και μεταφράσεις στα νέα ελληνικά των έργων του Αριστοτέλη « Περί Ψυχής» και « Μικρά Φυσικά».
http://www.e-bookshop.gr/: site στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν κείμενα από την ελληνική πεζογραφία κατεβάζοντας το πρόγραμμα Acrobat e - book Reader από το αντίστοιχο site . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στους καταλόγους συνδρομητών η οποία γίνεται δωρεάν. Ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν τα Άπαντα του Σολωμού, η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα, αλλά και κείμενα παλαιότερα όπως ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα .
http://www.geocities.com/odiseaselitis2003 εδώ μπορεί κάποιος να διαβάσει τα άπαντα του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
http://liantinis.gr/αποσπάσματα κειμένων του καθηγητή Δ. Λιαντίνη από τα δημοσιευμένα και αδημοσίευτα έργα του.
http://http://www.makriyannis.gr/ τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.
http://dlib.libh.uoc.gr/η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Εδώ υπάρχουν μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες εξειδίκευσης από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου. Μορφοποίηση εγγράφων του Word , εύκολο και γρήγορο σχετικά dowloading .
http://www.vaxxine.com/hyoomik/lublin/art.htm σύντομο και περιεκτικό βιβλίο, αν και με ορισμένα λάθη, για την ιστορία της Τέχνης πού έχει γράψει ο καθηγητής Piotr Jaroszysnki μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον Hugh McDonald.
http://www.pi-schools.gr/η ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην οποία προσφέρονται σχολικά βιβλία σε μορφοποίηση συμπιεσμένων φακέλων αρχείων pdf . Μειονέκτημα ωστόσο είναι το γεγονός πως το downloading απαιτεί πολλή ώρα λόγω των υπερβολικά μεγάλων αρχείων που αποτελούνται ως επί το πλείστον από σκαναρισμένες εικόνες των βιβλίων. Εξάλλου, δεν υπάρχουν βιβλία από όλα τα μαθήματα, αλλά παρέχοντα μόνο ορισμένα όπως Γλώσσα, Μαθηματικά Φυσική και Χημεία. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να διαβάσει το πλήρες κείμενο των περιοδικών που εκδίδει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
http://www.fr-alpha.gr/index2.htmη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ που βρίσκεται στη Σάμο. Ο επισκέπτης, ιδίως αν είναι εκπαιδευτικός, έχει άμεση πρόσβαση σε πλήθος εκπαιδευτικών ειδήσεων που όντας ταξινομημένες καθιστούν μία μικρή βιβλιοθήκη νέων από το χώρο της Παιδείας.
http://www.latinlibrary.com/ λατινικά κείμενα σε μορφοποίηση ιστοσελίδας. Εδώ μπορεί κάποιος να βρει τους κυριότερους Λατίνους ποιητές και πεζογράφους.
http://www.forumromanun.org/τα ίδια πράγματα με το παραπάνω site μόνο που εδώ υπάρχουν και οι μεταφράσεις των κειμένων και ο κατάλογος των συγγραφέων είναι πιο πλήρης. Επίσης υπάρχει και μία ρωμαϊκή ιστορία.
http://www.stoa.org/projects/demos εδώ βρίσκουμε μία πολύ καλή εισαγωγή στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία γραμμένη στα αγγλικά σε μορφοποίηση pdf που κατεβαίνουν αρκετά εύκολα.
http://www.perseus.tuffts.edu/το πρόγραμμα Περσέας το οποίο περιέχει κείμενα αρχαία ελληνικά και λατινικά, αλλά και κλασσικά συντακτικά και γραμματικές νεότερων ερευνητών. Μειονέκτημα του προγράμματος είναι πως σε κάθε σελίδα εμφανίζονται μόνο 2-3 παράγραφοι από κάθε βιβλίο με συνέπεια να κουράζεται ο αναγνώστης από τη συνεχή μετάβαση στις υπόλοιπες σελίδες.
http://www.textkit.com/ ιστοσελίδα χρήσιμη για μαθητές αλλά και φιλολόγους καθώς προσφέρει γραμματικές και συντακτικά σε μορφοποίηση pdf ενώ διαθέτει και λίγες ιστοσελίδες φροντιστηριακών πληροφοριών για τα αρχαία ελληνικά και λατινικά. Μειονέκτημα εδώ είναι το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος των αρχείων που περιέχουν τις γραμματικές σε σημείο να καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η αποθήκευση τους στο σκληρό δίσκο λόγω του ότι το μέγεθος δεν επιτρέπει την γρήγορη και άμεση πρόσβαση του χρήστη σε όλο το κείμενο.
http://www.cwru.edu/UL/preserve/author.html και εδώ προσφέρονται ορισμένα χρήσιμα βιβλία από την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Case Western Reserve University. Αλλά παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα που τονίσαμε και πιο πάνω σχετικά με τα υπερβολικά μεγάλα αρχεία ώστε ο χρήστης να αντιμετωπίζει τα ίδια και εδώ προβλήματα.
http://digital.library.upenn.edu/books κατάλογοι στους οποίους ταξινομούνται θεματικά πάρα πολλά ηλεκτρονικά βιβλία που υπάρχουν στο διαδίκτυο.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις