ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
Πληροφορίες
Ν. Αλτάνη : 6972008336.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
Ο Σύλλογός μας, αντέδρασε από την πρώτη στιγμή στον παραλογισμό του γνωστού σεμιναρίου των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ που έχουν προσληφθεί για τις «παράλληλες στηρίξεις».
   Ανακοινώσαμε τη διαφωνία μας με τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο που οργανώθηκε αυτό το σεμινάριο.
   Προτείναμε να αναβληθεί για τον Ιούνιο, ώστε αυτά τα παιδιά με τις ξεχωριστές ανάγκες, να συνεχίσουν να έχουν δίπλα τους, τους συναδέλφους που τα στηρίζουν.
   Ζητήσαμε αυτές οι θέσεις να καλύπτονται από συναδέλφους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, από την αρχή της χρονιάς και να τους γίνονται τα σεμινάρια πριν πάνε στα σχολεία.
   Κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΔΥ της Β΄ Αθήνας, που είχε κι αυτό ανακοινώσει ένα άλλο σεμινάριο, για τους ίδιους συναδέλφους, την ίδια μέρα με το σεμινάριο του ΠΕΚ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί αυτό το σεμινάριο.
   Οργανώσαμε την παρέμβασή μας την πρώτη μέρα του σεμιναρίου και μιλήσαμε στους συναδέλφους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ, όπου διαπιστώσαμε όλοι την απόλυτη συμφωνία των συναδέλφων με τις θέσεις του Συλλόγου γι αυτό το θέμα.

Παράλληλα, αντέδρασαν απαιτώντας την αναβολή του σεμιναρίου και άλλοι αρμόδιοι ή εμπλεκόμενοι ( σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, γονείς μαθητών, οι ίδιοι οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ (γράμματα διαμαρτυρίας, δημοσιεύσεις, αναρτήσεις στο internet,  αντίδρασή τους στο ίδιο το σεμινάριο, κλπ).  

Το Υπουργείο (σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος) ανακοίνωσε (κάτω απ΄ όλη αυτή την πίεση) ότι για να απαλλαγεί ένας εκπαιδευτικός από την παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος θα πρέπει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης να «αποφανθεί» σχετικά. Κι η Διεύθυνση της Β΄ Αθήνας ( και της Γ΄ Αθήνας και της Αν. Αττικής ) παριστάνει ... τον ταχυδρόμο και «αγοράζει ... αγρούς».

 Αναρωτιόμαστε:
 • Ποιος «μεγάλος παιδαγωγός» εμποδίζει τη λογική να επικρατήσει ;
 • Ποιος είναι αυτός που βάζει το «ξεκοκάλισμα του προγράμματος» πάνω απ΄ την ομαλή λειτουργία των σχολείων ;
 • Ποιος είναι αυτός που δε λογαριάζει ούτε ωράρια των συναδέλφων, ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε διαμαρτυρίες, ούτε ανάγκες των παιδιών, ούτε οικογενειακές ανάγκες ;
 • Ποιος είναι αυτός που καλεί τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ να παρατήσουν τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν, για να παραστήσουν ότι επιμορφώνονται τώρα που τελειώνει η χρονιά ; 
 • Ποιος φέρνει τη λογική : «Οι Bussines πάνω απ΄ τους μαθητές, απ΄ την εκπαίδευση και την παιδαγωγική», όπως άλλωστε είναι και το «moto» του «Νέου Σχολείου».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
 1. Καλεί τη Διεύθυνση Π.Ε. της Β΄ Αθήνας να αναβάλλει αυτό το σεμινάριο για τον Ιούνιο.
 2. Να απαλλάξουν απ΄ την υποχρέωση του σεμιναρίου, όποιον συνάδελφο της παράλληλης στήριξης, προτιμά να είναι δίπλα στο μαθητή για τον οποίο προσλήφθηκε.
 3. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση για το θέμα.
 4. Καλούμε τους άλλους Συλλόγους και τους αιρετούς της Β΄ Αθήνας να εμφανιστούν και να πάρουν θέση για το θέμα.
 5. Καλούμε όλους τους διευθυντές των σχολείων που έχουν συναδέλφους της παράλληλης στήριξης να τους δικαιολογήσουν με τη λογική ότι είναι απαραίτητοι στο σχολείο (όπως τους καλεί να κάνουν και η σχετική σχολική σύμβουλος της ειδικής αγωγής).
 6. Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αγωνιστούν μαζί με τα σωματεία τους για τα δικαιώματά τους, με πρώτο απ΄ όλα το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο Σύλλογος μας

 • Την Τρίτη 26/3/2013 θα παρέμβει και πάλι στο σεμινάριο του ΠΕΚ για να ενημερώσει τους συναδέλφους.

 • Την Τετάρτη 27/3/2013, στη 1,30 μ.μ.θα πάμε στη Διεύθυνση Π.Ε. της Β΄ Αθήνας για να απαιτήσουμε πάλι την αναβολή του σεμιναρίου ή έστω να δοθούν απαλλαγές στους συναδέλφους που θέλουν να πάνε στο σχολείο τους και στους μαθητές τους.

 • Να καταργηθεί ο θεσμός του ωρομίσθιου και αναπληρωτή. Mόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους όσους εργάζονται στην εκπαίδευση. Να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς.
26/3/2013
Το Δ.Σ.

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις