ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΤΙΚΗΣ

Πληροφορίες Ν. Αλτάνη 6972008336 – mail: segseferis@gmail.com

Όπως είχαμε ανακοινώσει σε προηγούμενο δελτίο τύπου (26/3/2013), σήμερα Τρίτη 27/3/2013, ο Σύλλογός μας, μαζί με εκπροσώπους της Επιτροπής Αδιόριστων, Αναπληρωτών, Ωρομίσθιων και συναδέλφους της παράλληλης στήριξης (ΕΣΠΑ) που ήρθαν μαζί μας, οργανώσαμε παράσταση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας, όπου συναντήσαμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Π. Βεντήρη.
Μοναδικό θέμα της συνάντησης αυτής ήταν το περίφημο σεμινάριο της παράλληλης στήριξης που γίνεται αυτές τις μέρες στο 2ο ΠΕΚ (Φιλοθέη) για τη Β΄ Αθήνας και την Ανατολική Αττική.
Μετά από τα δικά μας αιτήματα για
  • αναβολή του σεμιναρίου για το Ιούνη, ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
  • κάλυψη των συναδέλφων που επιλέγουν να πάνε στο σχολείο τους και στους μαθητές τους παρά να τρέχουν στα σεμινάρια της κατάρτισης.
  • καταγγελία των απειλών που ακούστηκαν προς τους συναδέλφους ότι δήθεν δε θa πληρωθούν αν δεν πάνε στο σεμινάριο ή ότι μπορεί και να τιμωρηθούν.
ο κ. Βεντήρης μας είπε ότι :
1.    Ο χρόνος που επιλέχτηκε για να γίνει το σεμινάριο, είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και διαλύει τα σχολεία, όπως έχουν ήδη παραπονεθεί εκπαιδευτικοί, διευθυντές, σχολικοί σύμβουλοι, γονείς κλπ.
2.    Την επιλογή του χρόνου αυτού (Μάρτιος) την έκανε αποκλειστικά το ΠΕΚ με κριτήριο την εκταμίευση του ποσού από το ΕΣΠΑ.
3.    Οι μόνοι αρμόδιοι προϊστάμενοι του κάθε συναδέλφου αναπληρωτή της παράλληλης στήριξης είναι ο διευθυντής του σχολίου στο οποίο υπηρετεί κι ο Διευθυντής της εκπαίδευσης.
4.    Ότι δεν επιτρέπεται κανένας να απειλεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα.
5.    Ότι κάθε συνάδελφος του ΕΣΠΑ είναι υποχρεωμένος να παρευρίσκεται κάθε μέρα είτε στην εργασία του το πρωί στα σχολεία είτε στο σεμινάριο το απόγευμα.
6.    Ότι εκείνος θεωρεί απολύτως καλυμμένο όποιον συνάδελφο του ΕΣΠΑ επιλέξει να κάνει αυτό για το οποίο έχει προσληφθεί : δηλαδή να πάει κάθε μέρα στο σχολείο του και τους μαθητές του, κι όχι στο σεμινάριο.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ξαναπήγε στο σεμινάριο για να ενημερώσει τους συναδέλφους για αυτές τις νέες εξελίξεις. Εκεί συναντήσαμε και συζητήσαμε ξανά με τον πρόεδρο του 2ου ΠΕΚ που «μας έδωσε κι εκείνος τη δική του εκδοχή».
Τελικά φαίνεται από τις «διαβεβαιώσεις» ότι κανένας δεν ήθελε να γίνει αυτό το σεμινάριο, όλοι «νίπτουν τας χείρας τους», αλλά κανένας … δεν δείχνει να ξέρει» ποιος πήρε την απόφαση να γίνει το σεμινάριο στη μέση της χρονιάς.
Η ουσία του προβλήματος παραμένει, ανεξάρτητα από το τι λέει κάθε φορά «ο Άννας ή ο Καϊάφας».  Κα τη γνωρίζουν καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ Σεφέρης» θέλουμε ακόμα μια φορά να επισημάνουμε προς τους νέους μας συναδέλφους του ΕΣΠΑ, ότι :
  • Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
  • ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ( ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ)
  • ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
  • ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ.
  • ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ – ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ - ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ «ΔΟΥΛΕΙΑ».
  • Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΠΑΘΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ
ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ,
ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ  
ΜΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ  
ΓΙΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΙ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ  
ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΘΙΟΥ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ
ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

KAΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Το Δ.Σ.
27/3/2013

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις