ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ακαδημία Πολιτών Αγίων Αναργύρων Καματερού σας προσκαλεί σε διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 – 5 και ώρα 7. 30 μμ στο Παλαιό Δημαρχείο (απέναντι από τον Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην  κεντρική πλατεία) και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:  ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ. Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι χαρά και τιμή για την Ακαδημία και το έργο της.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ
Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Δάσκαλος, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.
Σπουδές: Απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Διετέλεσε: Διευθυντής Σχολείων επί σειρά ετών, Πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, Πρώην Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών και Νομαρχιακός Σύμβουλος.
ΘΕΜΑ:   «ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ»
Για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της  σχολικής βίας και της επιθετικότητας είναι  απαραίτητο να διασφαλισθούν οι συνθήκες γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας στη σχολική κοινότητα, καθώς και να αναπτυχθεί κλίμα συνεργασίας, συμμετοχής και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στα μέλη της, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των ανήλικων μελών της.
 Οι σημαντικότεροι παράγοντες προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η γνώση  του φαινομένου και η πρόληψη παρομοίων καταστάσεων  συνυφασμένες  με την άμεση, αποτελεσματική και αποφασιστική  αντιμετώπιση  των περιστατικών, τόσο  από τους μαθητές και  τα νεαρά άτομα που είναι  τα κατ’ εξοχήν  θύματα ή και θύτες κατά περίπτωση, όσο  και  από τους γονείς και ιδιαιτέρως   από τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική κοινότητα.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις