Για αποκατάσταση της αλήθειας και της ηρεμίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Η επιμόρφωση δεν σχετίζεται με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για το Σχολ. Έτος 2013-14

Απαντώντας στα ερωτήματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχετικά με την επιμόρφωση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» δευκρινίζουμε τα εξής:

Α) Η επιμόρφωση δεν σχετίζεται με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για το Σχολ. Έτος 2013-14, παρά μόνο με την επιλεξιμότητα του έργου για το τρίμηνο Απριλίου- Μαΐου- Ιουνίου 2012-2013.

Β) Για το σχολικό έτος 2013-14 οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν σύμφωνα με την πάγια διαδικασία των προσλήψεων του τμήματος Α΄της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΠΘΑ, (Ειδική κατηγορία, προσόντα, προϋπηρεσία...). Η επιμόρφωση, όμως, θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Γ) Η επιμόρφωση αυτή δεν μοριοδοτείται και δεν αποτελεί κριτήριο  πρόσληψης.

Ερμηνεύτηκαν λάθος από κάποιους συναδέλφους αυτά που ειπώθηκαν στην επιμόρφωση των Σχολ.Συμβούλων στο ΥΠΑΙΠΘΑ «…ότι γίνεται η επιμόρφωση για να πάρουμε του χρόνου τους ίδιους αναπληρωτές από το ΕΣΠΑ και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους.» Η αναφορά έγινε για τον ίδιο αριθμό και όχι για τα ίδια πρόσωπα.

Όπωςπληροφορηθήκαμε, σήμερα 27-5-2013 η Δ/νση Ειδικής Αγωγής εξέδωσε εγκύκλιο με το παραπάνω θέμα, για να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις