Από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου
οι αιτήσεις των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.


Από 28/8 ημέρα Τετάρτη έως και 3/9 ημέρα Τρίτη καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές. Οι αιτήσεις για δασκάλους και νηπιαγωγούς ΕΑΕ υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Π.Ε. (Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης) ενώ αντίστοιχα οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τους λοιπούς κλάδους υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ίδιο χρονικό διάστημα καλούνται να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, όσοι επιθυμούν να εργαστούν ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) ή Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) σε δομές της Ειδικής Αγωγής.
Όσοι έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη Σχολική Ψυχολογία ή στην Ειδική Αγωγή προτάσσονται στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής έναντι των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Βόλο και του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ισχύει η προϋπηρεσία
Τα μόρια της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκαν μετά τις 30-6-2010 προσμετρούνται κανονικά στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, σε αντίθεση με τους πίνακες της Γενικής Παιδείας. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι η προϋπηρεσία αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού.
Προσοχή δεν ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων από τα δυσπρόσιτα σχολεία.

Δήλωση περιοχών
·       Οι αναπληρωτές στην αίτηση τους δηλώνουν 30 περιοχές στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν.
·       Όσοι μπορούν να εργαστούν σε σχολεία και Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, λόγω ειδικότητας (εκπαιδευτικοί ΕΑΕ των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01 – ΤΕ16, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ12.02) δηλώνουν 60 περιοχές.
·       Στην ιστοσελίδα http://www.metathesi.gr/ υπάρχουν όλες οι περιοχές καθώς και χάρτης του google maps με τα σχολεία.
·       Στην αίτηση με τις περιοχές δηλώνεται και αν κάποιος επιθυμεί να εργαστεί ως αναπληρωτής πλήρους ή μειωμένου ωραρίου.
Για παράδειγμα:
1η Πρωτοβάθμια Β΄ Αθήνας
2η Πρωτοβάθμια Β΄ Αθήνας -μειωμένο ωράριο
3η Πρωτοβάθμια Ανατολ. Αττικής
4η Πρωτοβάθμια Πειραιά


Προσοχή στο μειωμένο ωράριο

Όσοι δηλώσουν περιοχές μειωμένου ωραρίου θα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως γιατί υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ενώ θα μπορούσαν να εργαστούν ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Δηλαδή, αν για παράδειγμα κάποιος είχε 2η επιλογή τη Β΄ Αθήνας-μειωμένο ωράριο και 4η την περιοχή Πειραιά-πλήρες ωράριο, πιθανόν να προσληφθεί στη Β΄ Αθήνας με μειωμένο ωράριο, ενώ θα μπορούσε να προσληφθεί στον Πειραιά με πλήρες ωράριο, μεγαλύτερο μισθό και περισσότερα έσημα.

Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση

Αν κάποιος προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου μπορεί αργότερα να προσληφθεί ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου αλλά μόνο στην περιοχή που εργάζεται με μειωμένο ωράριο. Δηλαδή αν εργάζεται στην Ανατολ. Αττική με μειωμένο ωράριο, παραμένει στο σύστημα τοποθέτησης αναπληρωτών αλλά μόνο για την Ανατολ. Αττική και σε περίπτωση που έχει τα απαιτούμενα μόρια.

Μη ανάληψη καθηκόντων/Παραίτηση και κυρώσεις

Αν κάποιος προσληφθεί και δεν παρουσιαστεί ή παραιτηθεί τότε διαγράφεται από τους πίνακες και κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-14  αλλά και για το επόμενο 2014-2015. Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα δηλωθούν οι περιοχές.
Όσοι προσληφθούν από τον Μάρτιο και έπειτα μπορούν να αρνηθούν διορισμό χωρίς κυρώσεις.


Απενεργοποίηση της αίτησης

Όποιος δεν επιθυμεί να εργαστεί ως αναπληρωτής, αλλά έχει καταθέσει την αίτησή του, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει  απενεργοποίηση της αίτησης, πηγαίνοντας σε μια Διεύθυνση  Εκπαίδευσης της βαθμίδας που υπάγεται. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υποστεί τις προαναφερόμενες κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν:


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις