Ερώτηση Δ. Αναγνωστάκη για καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών
Με αφορμή τα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Με δεδομένο ότι, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα είναι περιορισμένες, ο βουλευτής της Εύβοιας καλεί το Υπουργείο να απαντήσει για ποιο λόγο δεν έχουν πραγματοποιηθεί έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς, οι οποίες μάλιστα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν και τέλος με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, για να πληρώσουν τις θέσεις αυτές καθώς και για το χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον κ. κ. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών»


Κύριε Υπουργέ,

Ενώ τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δεν έχουν πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στο χώρο της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να πραγματοποιήσουν έστω και  στοιχειώδη ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό.
Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, Υπουργικές Aποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας και αναφέρονται σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σε μια πληθώρα φορέων και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, όπως στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο Ι.Τ.Υ.Ε "Διόφαντος", στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολλούς ακόμα φορείς, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά γίνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και είναι οι μόνες που ήδη έχουν γίνει την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες είναι σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα έχετε κάνει γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ότι για τη σχολική χρονιά που αρχίζει, θα γίνουν ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν πολλά λειτουργικά κενά, επικαλούμενος την έλλειψη πόρων για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

  • Για ποιο λόγο δεν έχουν πραγματοποιηθεί έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά;
  • Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κόστος απόσπασης από σχολείο σε σχολείο για τον κρατικό προϋπολογισμό, για ποιο λόγο ακολουθείται η απαράδεκτη τακτική των ελάχιστων αποσπάσεων, με δεδομένη μάλιστα την άσχημη οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών;
  • Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς, οι οποίες μάλιστα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν;
  • Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, για να πληρώσουν τις θέσεις αυτές;
O Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης



- See more at:
3/9/2013 - Τελευταία ενημέρωση στις 3/9/2013 3:07:17 μμ


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις