Έρχεται απουσιολόγιο για καθηγητές και δασκάλους
Μπορεί μέχρι τώρα στα σχολεία να κρατούσαν απουσιολόγιο μόνο για τους μαθητές, από εδώ και πέρα όμως,  το Υπουργείο Παιδείας,  με στόχο να εξασφαλίσει την απαρέγκλι- τη εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτι- κών, θα... παίρνει απουσίες των δασκάλων και των καθηγητών  σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού (ΒΠΠ), όπου θα καταγράφεται καθημερινά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης ή η απουσία των εκπαιδευτικών. Την ευθύνη για την ενημέρωση του βιβλίου θα έχει ο Διευθυντής του σχολείου.
Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή έκτακτη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία προβλέπεται η τήρηση απουσιολογίου για τους εκπαιδευτικούς. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα ελέγχονται για την ώρα που έρχονται και φεύγουν, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για μειωμένο ωράριο των εκπαιδευτικών.
Η σχετική διάταξη βρίσκεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή χτες, Παρασκευή 11-10-2013, για την υποχρεωτική απογραφή των υπαλλήλων των ΑΕΙ.  Με τη νέα ρύθμιση, προβλέπεται η καθημερινή τήρηση «Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού (ΒΠΠ)» της δημόσιας εκπαίδευσης που απασχολείται με οποιαδήποτε φύσεως σχέση σε αυτή.

Αναλυτικά, στην τροπολογία περιέχεται διάταξη που αναφέρει ότι οι Διευθυντές των σχολείων θα τηρούν "Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού" αλλά και "Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού".
Συγκεκριμένα, στο Δελτίο θα πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:
  • Ωράριο εργασίας δασκάλων και καθηγητών (ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης)
  • Οι απόντες εκπαιδευτικοί
  • Το είδος απουσίας (ολιγόωρη ή ολιγοήμερη)
  • Κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο όπως ημερομηνία και χρονολογία και ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού.
Η διαδικασία αυτή θα γίνεται σε καθημερινή βάση από τον Διευθυντή του σχολείου και τα στοιχεία του Βιβλίου θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.

 Στην ίδια ρύθμιση προβλέπονται επίσης και οι εξής αλλαγές:

 -Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να τοποθετούνται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε άλλη περιοχή από αυτήν που τοποθετήθηκαν, αλλά εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 -Οι ωρομίσθιοι μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους

 - Διοικητικοί υπάλληλοι ή αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Περιφερειακές Διευθύνσεις δύναται, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να αποσπώνται για την άσκηση διοικητικού έργου σε Δομές Δια βίου Μάθησης, σε ΙΕΚ, σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 (Με πληροφορίες από το « Έθνος»)





Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις