Ανήκουστο! Δάσκαλος οργάνωσε ομαδική τιμωρία για 8χρονο!
Είναι όμορφο να έρχονται οι παλιοί σου μαθητές να σε αγκαλιάζουν, να σε φιλάνε, να σου λένε πως σε αγαπάνε και θέλουν να τους κάνεις μάθημα πάλι… Όμως, φαίνεται να έχει διαφορετική γνώμη ένας 50χρονος δάσκαλος από την Άρτα. Γιατί μόνο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να του συμβεί, με τις νοσηρές μεθόδους διαπαιδαγώγησης που χρησιμοποιεί.
Όπως κατήγγειλε μητέρα μαθητή της Β΄ Δημοτικού, ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο 8ο δημοτικό σχολείο Άρτας, χθες Τρίτη 21-1-2014. Ο δάσκαλος ακινητοποίησε το 8χρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, παραδειγματικά, επειδή ήταν ζωηρός και σηκώθηκε όρθιος την ώρα του μαθήματος! Μάλιστα, σύμφωνα με τη μητέρα, έβαλε στην πόρτα της σχολικής αίθουσας δύο άλλους μαθητές ώστε να μην μπορέσει το 8χρονο παιδί να διαφύγει.
 Τον μικρό μαθητή βρήκε σε κατάσταση σοκ η μητέρα του στην αυλή του σχολείου μετά το σχόλασμα. Το παδί είπε στη μητέρα του ότι τον χτύπησαν οι συμμαθητές του κι εκείνη προσπάθησε να μάθει λεπτομέρειες από το δάσκαλο. Εν συνεχεία, μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.
Ακολούθως η μητέρα μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας για να καταγγείλει το περιστατικό σε βάρος του γιου της, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον πατέρα του παιδιού, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον πατέρα του 8χρονου, που μίλησε στον ΣΚΑΙ το πρωί σήμερα Τετάρτη, τα παιδιά όχι μόνο χαστούκισαν, αλλά και γρονθοκόπησαν τον συμμαθητή τους, μετά τις εντολές του δασκάλου.
Επίσης ο πατέρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι, όλα συνέβησαν την τελευταία ώρα του μαθήματος και ότι η μητέρα βρήκε το παιδί της να κλαίει με εκδορές στο πρόσωπο, στα σκαλιά του σχολείου.
 Όταν η γυναίκα αναστατωμένη μπήκε στο κτίριο ζητώντας να μάθει τι συνέβη στο παιδί της, συνάντησε τον δάσκαλο, ο οποίος φέρεται να της είπε το εξής: «Κτύπησαν τα παιδιά τον γιο σου, κατ’ εντολήν μου. Παραφέρθηκα, σου ζητώ συγνώμη».
 Αμέσως μετά, η μητέρα με τον μικρό μαθητή, πήγαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια στην Αστυνομία.
Μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς, ο δάσκαλος εντοπίστηκε, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σήμερα στις 12 το μεσημέρι  οδηγήθηκε  στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη. Ζήτησε αναβολή της δίκης, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή το πρωί. Ο 50χρονος δάσκαλος φέρεται να παραδέχτηκε το γεγονός και απ’ ό,τι λέγεται εμφανίζεται ψύχραιμος.
 Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδας Γκόρος δήλωσε ότι εφόσον το περιστατικό είναι όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Όπως είπε, η υπόθεση ερευνάται και ήδη έχει ζητήσει λεπτομερή αναφορά από τη Διευθύντρια του σχολείου.
Η Διευθύντρια του 8ου δημοτικού σχολείου της Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου, μίλησε στην εκπομπή του Mega, για το περιστατικό. «Συνέβη πραγματικά κάτι, δεν είμαστε σίγουροι ακριβώς τι είναι αυτό. Το κατηγορητήριο λέει ότι προέτρεψε μαθητή να χτυπήσει το συγκεκριμένο παιδί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη...Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν ήμουν παρούσα στο περιστατικό, ο συνάδελφος δεν με φώναξε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα», είπε αρχικά.
Η κα Βασιλείου υποστήριξε ότι ο δάσκαλος είπε στη μητέρα -η οποία έσπευσε να υποβάλλει μήνυση- αμέσως μόλις χτύπησε το κουδούνι «ότι (ο μικρός) ήταν ανήσυχος την συγκεκριμένη μέρα και μάλιστα της ανέφερε ότι μετά τα Χριστούγεννα είναι λίγο ανήσυχο το παιδί...πιθανότατα ήθελε να φύγει νωρίτερα, σχολάμε στις 14:00».
Αναφορικά με το εάν τα υπόλοιπα παιδιά ρωτήθηκαν για το συμβάν και για το τι είχαν να πουν η διευθύντρια ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια στην τάξη «να διατηρήσουμε μια ατμόσφαιρα φυσιολογική διότι όλο το σχολείο είναι αναστατωμένο, δεν κάναμε ανάκριση στα παιδιά τι έγινε χθες, θέλω να αφήσω να περάσει κάποιος χρόνος, θέλω να αφήσω (να μιλήσει) το πόρισμα του εισαγγελέα».
Ωστόσο τόνισε ότι «οι καταγγελίες των γονέων των άλλων παιδιών συγκλίνουν με την μήνυση (που κατέθεσε η μητέρα».
Υπογράμμμισε πάντως ότι σύμφωνα με το πειθαρχικό κανονισμό του σχολείου το γεγονός αυτό είναι καταδικαστέο από την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι δεν υπάρχουν γραπτές καταγγελίες από γονείς για προηγούμενα περιστατικά με τον συγκεκριμένο δάσκαλο.
Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του την Παρασκευή, ο δάσκαλος τέθηκε σε δυνητική αργία, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.


“Hey, teacher leave them kids alone” φώναζε ο Roger Waters πριν μερικές δεκαετίες

 Επιμέλεια: Ράνια Χιουρέα


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις