Σαν σήμερα, πριν 7 χρόνια...



Σαν σήμερα, πριν 7 χρόνια, Σαββατόβραδο 14 Ιουλίου 2007, «έφυγε» από κοντά μας ο Τάκης Χιουρέας - Μαθηματικός, Συγγραφέας, Λυκειάρχης - ο αγαπημένος μου πατέρας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μέσα στην αγκαλιά μου... Μπορεί να ήταν «πλήρης ημερών», όπως λέγεται, όμως αν και 93 ετών, εξακολουθούσε να είναι ο χαμογελαστός κύριος της φωτογραφίας, δραστήριος, να γράφει άρθρα και βιβλία (εκπαιδευτικά, πολιτικά, αθλητικά), να συμμετέχει ως μέλος σε διάφορους συλλόγους, να είναι ο σοφός συμβουλάτορας  όχι μόνον ο δικός μου, αλλά και όλης της οικογένειας, φίλων, γνωστών, συναγωνιστών, ακόμη και του τότε δημάρχου Καλλιθέας κ. Ασκούνη για θέματα της πόλης μας (όπως ο ίδιος ανέφερε στον επικήδειο)... μα πάνω από όλα ήταν ο λατρεμένος μου πατέρας και λατρεμένος παππούς των παιδιών μου... γι’αυτό και ο πόνος του αποχωρισμού πολύ μεγάλος.

Το κενό που μας άφησε φεύγοντας, δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Μας λείπει πολύ και θα μας λείπει πάντα...

Παραθέτω την τελευταία φράση του από το τελευταίο βιβλίο του, που ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε αρχές του 2007, δηλαδή λίγους μόνο μήνες πριν μας "αφήσει":

"Οι Εαμίτες αφήνουν κληρονομιά στους απογόνους τους,  
την περηφάνεια
ότι οι παππούδες τους ήταν Αγωνιστές που έχυναν το αίμα τους
για τη Λευτεριά της Πατρίδας και του Ανθρώπου".

Ακολουθούν τα γραφόμενα του Παναθλητικού Ομίλου Καλλιθέας "ΕΣΠΕΡΟΣ":

Πλήρης ημερών "έφυγε" από κοντά μας σε ηλικία 93 ετών ένας από τους "πατριάρχες" του ΕΣΠΕΡΟΥ, ο Δημήτρης (Τάκης) Χιουρέας. Ο Τάκης Χιουρέας, Μαθηματικός, Συγγραφέας, Λυκειάρχης του ομώνυμου σχολείου στην πόλη, έγινε μέλος του ΕΣΠΕΡΟΥ το 1953 και βρισκόταν κοντά στον σύλλογο περισσότερα από 50 συνεχή χρόνια! Διατέλεσε Αντιπρόεδρος επί Προεδρίας Γεωργίου Αμβροσίου Πλυτά από το 1959 μέχρι το 1964 και επί Προεδρίας Άγγελου Γουλανδρή από το 1964 μέχρι το 1966.

Την περίοδο 1964-66 ο Τάκης Χιουρέας, ως Αντιπρόεδρος του ΕΣΠΕΡΟΥ και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για τη συνένωση των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της Καλλιθέας και για την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της πόλης.

Η συγχώνευση του 1966, η ίδρυση του ποδοσφαιρικού Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, οφείλει πολλά στον Τάκη Χιουρέα.
Μετά την ένταξη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΣΠΕΡΟΥ στον Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ο Τάκης Χιουρέας συμμετείχε στο Δ.Σ. του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ επί Προεδρίας Τάκη Κοντούζογλου από το 1966 μέχρι τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, οπότε και στερήθηκε αυτή τη δυνατότητα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Ο Τάκης Χιουρέας προήδρευσε σε όλες σχεδόν τις ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις του ΕΣΠΕΡΟΥ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2003!

Επιμελέστατος, διατηρούσε πλούσιο προσωπικό αρχείο της ιστορίας του συλλόγου και είχε θέσει ως στόχο τη συγγραφή της ιστορίας αυτής, στόχος που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2003, με την έκδοση του βιβλίου του "Κοινωνικές συνθήκες και αθλητισμός: Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας ΕΣΠΕΡΟΣ", που κυκλοφόρησε με τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Τάκης Χιουρέας περιλαμβάνεται μαζί με τον Λάζαρο Αντωνιάδη, τον Τάκη Κοντούζογλου και άλλους στις προσωπικότητες εκείνες, που με το ήθος και το προσωπικό τους παράδειγμα προσδιόρισαν τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του ΕΣΠΕΡΟΥ.


Ράνια Χιουρέα (PhD)


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις