Νέο πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής ανάγνωσης για άτομα με προβλήματα όρασηςΈνα σύστημα ψηφιακής ανάγνωσης που ανέπτυξαν ερευνητές του Curtin University, δίνει τη δυνατότητα σε τυφλούς να «διαβάζουν» εκτός από λέξεις, γραφήματα και γραφικά. Αναπτύχθηκε από τον Δρα Ιέιν Μάρεϊ και τη φοιτήτρια PhD Αζαντέ Ναζέμι, για να διαχειρίζεται τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης όταν έρχονται αντιμέτωποι με γραφικά, γραφήματα, λογαριασμούς κ.α.

 

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ψηφιακής ανάγνωσης συνδυάζει έναν αριθμό τεχνολογιών αναγνώρισης μοτίβων σε μια ενιαία πλατφόρμα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου, για πρώτη φορά  δίνει τη δυνατότητα «απόδοσης» μαθηματικού και γραφικού υλικού χωρίς τη χρήση όρασης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις